Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ μίλησε ο Νίκος Αναστόπουλος στην ΕΡΑ Ηρακλείου.

Ο έμπειρος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι δεν προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, λόγω κάποιας πρότασης από άλλη ομάδα, ενώ επισήμανε ότι φεύγει σαν φίλος από την κρητική ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς αν είχε συμφωνήσει με άλλη ομάδα, ήτοι με τον Ατρόμητο και γι’ αυτό παραιτήθηκε, ο «αλενατόρε» ήταν κατηγορηματικός, φέρνοντας και το παράδειγμα του καλοκαιριού με τον Άρη:

«Δεν θα έκανα κάτι πίσω από την πλάτη του Νίκου Μαχλά. Υπήρξε πρόταση κατά την διάρκεια της θητείας μου στον ΟΦΗ από άλλη ομάδα όπως αυτή του Άρη, αλλά δεν έφυγα. Έμεινα διότι είχα δώσει το λόγο μου και εγώ το λόγο μου τον κρατάω».

Για την απόφασή του, ο «Αναστό» ανέφερε: «Δυόμιση χρόνια τα έδωσα όλα. Αγάπησα και την πόλη και την ομάδα και τον κόσμο. Όμως εχω κουραστεί πλέον και ψυχολογικά. Δεν είμαι καλά και δεν είμαι ήρεμος και όταν δεν έχω αυτά τα δυο δεν μπορώ να δουλέψω. Ήταν πραγματικά μια πολύ δύσκολη απόφαση. Με τους Μαχλά και Πουλινάκη είμαστε φίλοι και θα παραμείνουμε φίλοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο Νίκος Αναστόπουλος εξήγησε: «Ήταν δύσκολη η κατάσταση τόσο από διοικητικής όσο και από οικονομικής πλευράς. Άνθρωπος είμαι και εγώ και έφτασα στα όρια μου και απ’ ότι φαίνεται μάλλον τα ξεπέρασα κιόλας και έτσι οδηγήθηκα στο να αποχωρήσω.

Ο ΟΦΗ είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι για μένα. Με πίστεψαν και με αγάπησαν όπως και εγώ. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Δεν ήταν εύκολο να πω ότι φεύγω. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όταν πήγαινα στην Αθήνα έλεγα πότε θα γυρίσω στο Ηράκλειο. Φεύγω σαν φίλος και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον του. Επίσης κανένας δεν είναι αναντικατάστατος ο ΟΦΗ υπήρχε και πριν από μένα και θα υπάρχει και μετά. Είναι μεγάλη ομάδα και το ένιωσα τα 2,5 χρόνια που ήμουν στο τιμόνι του».

Αντί επιλόγου ο Νίκος Αναστόπουλος θυμήθηκε τις στιγμές που σημάδεψαν τη θητεία του στον ΟΦΗ: «Η άνοδος της ομάδας μετά τα μπαραζ και την εκπληκτική υποδοχή του κόσμου κατά την επιστροφή στο Ηράκλειο ήταν πραγματικά συγκλονιστική.

Επίσης θα θυμάμαι την εφετινή χρονιά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όταν ο ΟΦΗ δεν πήρε άδεια. Φτιάξαμε την ομάδα μέσα σε 15 ημέρες με τον Νίκο Μαχλά και πιστεύω ότι κατά 80% αυτή την στιγμή έχει κερδίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Ακόμα κρατάω την αγάπη του κόσμου η οποία είναι πραγματικά συγκινητική διότι όταν ήρθα υπήρχε μια δυσπιστία προς το πρόσωπο μου από την θητεία μου στα Γιάννενα. Και εδώ θέλω να ευχαριστήσω και την θύρα 4 που ήταν πάντα κοντά μου».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης