Αναβολή όλων των αγώνων για το θάνατο του οπαδού του Εθνικού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, 19:06
Αναβολή όλων των αγώνων για το θάνατο του οπαδού του Εθνικού
Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, ο οποίος υπέκυψε τη Δευτέρα στα τραύματά του, μετά την επίθεση που είχε δεχτεί στη Ν. Αλικαρνασσό από οπαδούς του Ηροδότου στις 14/9, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες της προσεχούς αγωνιστικής, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Super League, στο Κύπελλο μπάσκετ, στη Γ'΄Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου, καθώς και στην Α1 χάντμπολ των Ανδρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργείου:

«Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής».

O υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανος, με αφορμή αυτήν την απόφαση, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:  «Ένας νέος άνθρωπος, αφού χαροπάλευε για δύο εβδομάδες, έχασε σήμερα τη ζωή του επειδή πήγε να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Ο θάνατος του Κώστα Κατσούλη πρέπει να είναι ο τελευταίος στη μακρά σειρά της βίας που ανεγκέφαλοι, εγκληματίες ή ψυχοπαθείς, εισάγουν ακόμη και σε αγώνες της Γ’ Εθνικής, σε αγώνες χάντμπολ ή γυναικείου βόλεϊ, ή αγώνες μεταξύ ομάδων παίδων. Οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του εκλιπόντος έχουν προφυλακιστεί και πρόκειται να κριθούν από την Δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα, από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εξετάζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν τα επεισόδια στον αγώνα Ηροδότου – Εθνικού για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Η πολιτεία βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις - σε συνεργασία με όλους όσοι έμπρακτα συστρατεύονται σ’ αυτό το σκοπό, και έχοντας αμείλικτα απέναντι όσους με πράξεις και παραλείψεις τους την τρέφουν και τρέφονται από αυτή. Στους οικείους του εκλιπόντος εκφράζω τα συλλυπητήριά μου».

Διαβάστε επίσης:

Τραγικός επίλογος,
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, 10:06

"Toν χτυπούσαν ανελέητα",
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014, 19:30

Στην εντατική οπαδός του Εθνικού,
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014, 19:24

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, 22:22