Τη «χρυσή τομή», αναφορικά με τον τρόπο καταβολής των 20 εκατομμυρίων ευρώ, αναζητούν οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Ο Τζίγκερ, σε μία προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή σελίδας στην «πράσινη» ΠΑΕ, πρότεινε, μέσω των νομικών εκπροσώπων του, στην πλευρά του Σαουδάραβα να βάλει άμεσα το ποσό των 15 εκατ. ευρώ στην τρέχουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ στην επόμενη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, σχετικά με το πώς μπορούν να μπουν τα λεφτά, γέννησε κάποιες απορίες στην πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ, η οποία μελετάει τα νέα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο πρίγκιπας επιθυμούσε πρώτα να αποκτήσει πρώτα τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια να βάλει τα χρήματα στην ΠΑΕ, ως μεγαλομέτοχος, κάτι το οποίο δε βρίσκει σύμφωνο τον Τζίγκερ.

Αναλυτικά η πρόταση του Γ. Βαρδινογιάννη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω χρονική καθυστέρηση, σε βάρος του Παναθηναϊκού, και για να μπορέσει ο επενδύτης να υλοποιήσει άμεσα την πρόταση του για την ομάδα, προτείνουμε τα ακόλουθα:

1. Η καταβολή από τον επενδυτή ποσού 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ με την μορφή της συμμετοχής του σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της που θα αποφασιστεί στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 4ης Νοεμβρίου 2011.

2. Με την καταβολή του ποσού των 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως ανωτέρω, θα μεταβιβασθεί στον επενδυτή το σύνολο των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

3. Μέχρι το πέρας των διαδικασιών της ΑΜΚ που θα επιτρέψουν την καταβολή από τον επενδυτή του ποσού των 15.000.000 ευρώ, το εν λόγω ποσό θα είναι κατατεθειμένο σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του επενδυτή εντός της Ελλάδος.

4. Ανάληψη υποχρεώσεως εκ μέρους του επενδυτή με την υπογραφή, letter of comfort, καταβολής στην ΠΑΕ με την μορφή της συμμετοχής του σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της συνολικού ποσού 55.000.000 ευρώ για τα δύο επόμενα έτη (2012 και 2013)».

Διευκρινήσεις για το MoU

Το απόγευμα της Πέμπτης ο νομικός εκπρόσωπος του Σουλτάν Αλ Σαούντ, Παναγιώτης Πετρόπουλος επρόκειτο να συναντηθεί διά ζώσης με τους δικηγόρους του Τζίγκερ.

Το ραντεβού των δύο πλευρών δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, ωστόσο ο Πετρόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον έναν εξ αυτών (Γεωργόπουλος) στην οποία δόθηκαν διευκρινήσεις για το MoU.

Πιο συγκεκριμένα ο δικηγόρος του Τζίγκερ τόνισε στον εκπρόσωπο του πρίγκιπα ότι η νέα πρόταση αποτελεί ουσιαστικά διευκόλυνση, καθώς επιθυμία του Βαρδινογιάννη στην παρούσα φάση είναι να μπουν λιγότερα χρήματα από αυτά που έχει δεσμευθεί ότι θα βάλει ο Σαουδάραβας.

Απλώς πρέπει πρώτα να εμφανιστούν τα 15 εκ. ευρώ και μετά να γίνει η παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Βαρδινογιάννη στον πρίγκιπα.

Ο Γεωργόπουλος ενημέρωσε επίσης τον Πετρόπουλο ότι αν ο Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν συμφωνεί με αυτή την πρόταση, μπορεί να αντιπροτείνει τρόπο , προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση.

Με την προϋπόθεση βέβαια, ότι θα εμφανιστούν τα χρήματα, ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι εξασφαλισμένος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν έχει πρόβλημα να διενεργηθεί οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θέμα «ναυαγίου» δεν τίθεται τη συγκεκριμένη στιγμή, αφού και οι δύο ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να χαλάσει το «deal», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας (M.O.U.) θα καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμη.

Βέβαια θα πρέπει να αναφερθεί ότι το προγραμματισμένο για την Παρασκευή ταξίδι του πρίγκιπα στην Αθήνα έχει ήδη αναβληθεί κι έτσι δεν πρόκειται να δώσει το «παρών» στα επίσημα του ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης