Με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-0 τον Πανιώνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης», κι έτσι έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά τον Ατρόμητο, που πήρε την πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η νίκη-πρόκριση των «ερυθρόλευκων» φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος πέτυχε τα πρώτα δύο τέρματα της ομάδας του στο 11’ και στο 66’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 78ο λεπτό ο Ντιόγκο με το πρώτο του γκολ, μετά την επιστροφή του στους Πειραιώτες, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ ο Αμπντούν στο 88′ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Ο αγώνας

Καθόλου καλό δεν ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο ματς, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο, ο οποίος μπήκε ορεξάτα στο «Γ. Καραϊσκάκης», κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά και δικαία διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 7’, σε ανατροπή του Κούτσι από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Τρία λεπτά μετά ο Μάρκο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες, επιδεικνύοντας τις ικανότητές του και στις απευθείας εκτελέσεις φάουλ, καθώς με αριστοτεχνικό χτύπημα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την πρωτοπορία στο σκορ  ο Ολυμπιακός συνέχισε να προβληματίζει με την απόδοσή του καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και λίγο έλειψε μάλιστα να ισοφαριστεί, όταν ο Κούτσι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μέγιερι, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την αγωνιστική τους εικόνα, καταφέρνοντας να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 68΄.

Μετά από πάσα του Μανιάτη, ο Πάντελιτς βρέθηκε σε θέση για γκολ και με υποδειγματικό τελείωμα έγραψε το 2-0, αναγκάζοντας και πάλι τον Μιχαηλίδη να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 78΄ με κεφαλιά του Ντιόγκο μετά από κόρνερ του Αμπντούν, ενώ ο Αλγερινός πέτυχε το τελικό 4-0 μετά από νέα ασίστ του Μανιάτη στο 88΄.


Κίτρινες: Σιόβας, Αυλωνίτης, Σκέμπρι

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Φουστέρ (60′ Ντιόγκο), Φετφατζίδης (46′ Μοδέστο), Πάντελιτς (83′ Λυκογιάννης).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Αυλωνίτης, Όμο, Κουλουχέρης (68′ Μενδρινός), Σιόβας, Κούρντι, Ρόκας, Σάμαρης (84′ Αναστασόπουλος), Κούτσι, Οκόγιε, Σκέμπρι (76′ Ρόβας).

 Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης