«Ανοίξτε τους φακέλους»

«Ανοίξτε τους φακέλους»
Επιστολή προς την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας του ελληνικού Κοινοβουλίου απέστειλαν από κοινού οι ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης Ηρακλής, ζητώντας την παρέμβαση της Πολιτείας στο θέμα της αδειοδότησης.

Η επιστολή αναφέρει:


«Προς το πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας του Ελληνικού κοινοβουλίου κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου

Κ. Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, στην Ελλάδα υπάρχουν δύο θεσμοί αυτοδιοίκησης, του Αγ. Όρους και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, (Ε.Π.Ο.) αλλά με μία ουσιώδη διαφορά, που είναι ότι στο Άγιο Όρος ορίζεται διοικητής από το Ελληνικό Κράτος ενώ στην Ε.Π.Ο., ο εκλεγμένος πρόεδρος της ελέγχεται και υποπτεύεται από την UEFA.

Σύμφωνα λοιπόν, με τις οδηγίες και τις επιταγές της UEFA το αρμόδιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ εξετάζοντας όλους τους φακέλους των 16 Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στη SUPERLEAGUE, μόνο στη Π.Α.Ε. Ηρακλής δε χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2011-2012, η οποία σημειωτέον αγωνιστικά κέρδισε τη παραμονή της στην κατηγορία κατά τη λήξη του τρέχοντος Πρωταθλήματος, υποβιβάζοντας το ιστορικό μας σωματείο στη Β’ Εθνική, με συνέπεια τον οικονομικό μαρασμό και αφανισμό του ιστορικού μας σωματείου και χωρίς μέχρι σήμερα να γνωρίζουμε το σκεπτικό της σχετικής απόφασης της τριμελούς επιτροπής που διορίζεται από την ΕΠΟ και αποτελείται από έναν πρώην ανώτατο δικαστικό λειτουργό που ψήφισε υπέρ μας, από έναν δικηγόρο και έναν οικονομολόγο που ψήφισαν κατά. (ψήφοι 2-1)

Στη σημερινή οικονομικά κρίσιμη εποχή που διέρχεται η χώρα μας, και σύμφωνα με τις επιταγές της Ελληνικής Κυβέρνησης που ευαγγελίζεται τη διαφάνεια και διαύγεια σε κάθε τομέα της ελληνικής κοινωνίας οι φάκελοι αδειοδοτήσεων των 16 Π.Α.Ε. σύμφωνα με τη περίφημη ρήτρα εμπιστευτικότητας είναι απόρρητοι για τους Έλληνες πολίτες.

Σας ζητούμε όπως, προβείτε στη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής, η οποία θα εξετάσει διεξοδικά ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ, και το πόρισμά της να δημοσιοποιηθεί στο ελληνικό λαό ώστε να γνωρίζει ότι υπάρχει ισονομία και κράτος δικαίου και να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδος και η Ολυμπιακή αρχή του ευ αγωνίζεσθαι διότι αυτό που κερδίζεται με κόπο και ιδρώτα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους δε πρέπει να χάνεται με τη ψήφο δύο εντεταλμένων-διορισμένων και αμειβόμενων υπαλλήλων της Ε.Π.Ο.

Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο Θεσμό που πρεσβεύετε που είναι η διαφάνεια και η ισονομία και σε εσάς προσωπικά ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας και την ικανοποίηση του αιτήματός μας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επεξήγηση επί του ως άνω θέματος σε μελλοντική συνάντησή μας.

Ο Πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής

Π.Α.Ε. Ηρακλής».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011, 14:55