«Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» θυμίζει η φετινή Λίβερπουλ. Οι «ρεντς», λίγες ημέρες μετά το θρίαμβό τους (νίκη με 3-1) κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκαν με 1-0 από την Μπράγκα στην Πορτογαλία στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Europa League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μοιραίος για την ομάδα του Κένι Νταγκλίς ήταν ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος υπέπεσε στο πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 3-2 της Λεβερκούζεν στο «Μπάι Αρίνα» και απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση, ενώ το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου έκανε και η Πόρτο, η οποία επικράτησε με 1-0 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία.

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Αϊντχόφεν με την Ρέιντζερς στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα ο επαναληπτικός να αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπός.

Πάγωσε στο Κίεβο η Σίτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εκατομμύρια δεν φέρνουν πάντοτε την ευτυχία και η Μάντσεστερ Σίτι το διαπίστωσε με τον πιο πικρό τρόπο στο παγωμένο Κίεβο.

Η Ντιναμό του Γιούρι Σεμίν κέρδισε 2-0 τους «Πολίτες» και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Έκπληξη στο Άμστερνταμ με την Σπαρτάκ Μόσχας να αλώνει (0-1) την έδρα του Αγιαξ. Ανατροπή (2-1) στο «Ντα Λουζ» με πρωταγωνίστρια την Μπενφίκα και θύμα την Παρί Σ.Ζ.

Τέλος με το ένα πόδι στους «8» η Τβέντε μετά το 3-0 επί της Ζενίτ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Αϊντχόφεν-Ρέιντζερς 0-0

Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ 2-3

Σκόρερ: 33΄ Κάντλετς, 72΄ Κάστρο – 42΄ Ρόσι, 70΄,+90΄ Νίλμαρ

Μπράγκα-Λίβερπουλ 1-0

Σκόρερ: 18΄πεν. Αλαν

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Πόρτο 0-1

Σκόρερ: 70΄ Γκουαρίν

Αγιαξ-Σπαρτάκ Μόσχας 0-1

Σκόρερ: 57΄ Αλεξ

Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

Σκόρερ: 42΄ Μάξι Περέιρα, 81΄ Χάρα – 14΄ Λουγιντουλά

Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Σκόρερ: 25΄ Σεβτσένκο, 77΄ Γκούσεφ

Τβέντε-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 3-0

Σκόρερ: 25΄, +90΄ Ντε Γιονγκ, 56΄ Λαντζάατ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης