Όρθιος στάθηκε στο «Τσεντράλι Στάντιον» ο ΠΑΟΚ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Ρούμπιν Καζάν, σε παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Αυτό το αποτέλεσμα πάντως, αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση στον «δικέφαλο» του Βορρά, καθώς οι παίκτες του κοίταξαν στα μάτια… μάτια τη ρωσική ομάδα και είχαν αρκετές ευκαιρίες να σημειώσουν ακόμη περισσότερα τέρματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ της ελληνικής ομάδας σημείωσαν οι Αθανασιάδης (22′) και Φωτάκης (80′), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Βαλντές (52′) και  Ντιαντιούν (66′).

O αγώνας

Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι μπήκαν στο παιχνίδι με αμυντικούς προσανατολισμούς, με στόχο να διαφυλάξουν πρωτίστως το μηδέν στα μετόπισθεν και να απειλήσουν τους γηπεδούχους με αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι έτσι, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι απουσίαζε ο Πάμπλο Κοντρέρας από τη μεσαία γραμμή της ελληνικής ομάδας (έμεινε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη) κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου και άρχιζαν να πιέζουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η οπισθοφυλακή του ΠΑΟΚ λειτουργούσε υποδειγματικά, με αποτέλεσμα οι επιθετικές προσπάθειες των Βαλντέζ, Κοκντενίζ και Κασάεφ να μην δημιουργούν απειλές για την εστία του Κρέσιτς.

Μάλιστα ο «δικέφαλος» του Βορρά κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, παγώνοντας το ήδη παγωμένο «Τσεντράλι Στάντιον».

Στο 23’ οι παίκτες του Μπόλονι… ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, με τον εξαιρετικό και σήμερα Κλάους Αθανασιάδη, ο οποίος μετά από πάσα του Γεωργιάδη, νίκησε με πλασέ τον Ριζίκοφ, κάνοντας το 0-1.

Μετά το γκολ που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, καθώς ο Κρέσιτς έδειξε σε δύο περιπτώσεις τα αντανακλαστικά του, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 36’, όταν ο Αθανασιάδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Με γκολ από τα αποδυτήρια για την Ρούμπιν Καζάν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 52΄ο Βαλντέζ ισοφάρισε σε 1-1 για τους ρώσους, οι οποίοι είχαν και δοκάρι στο 46’ με τον Κασάεφ.

Με ανεβασμένη την ψυχολογία, μετά το τέρμα που πέτυχαν οι παίκτες του Μπέρντιγιεφ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στο 66′ με τον Νταντιούν.

Στη συνέχεια ο Μπόλονι ανακάτεψε την «τράπουλα» και πέρασε στο παιχνίδι τον Ίβιτς, σε μία προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Μάλιστα ο Ρουμάνος τεχνικός δικαιώθηκε για την επιλογή του, αφού ο Σέρβος άσος συμμάζεψε το κέντρο του ΠΑΟΚ, που ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 80 με κεφαλιά του Φωτάκη, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ρουμπίν Καζάν
(Κούρμπαν Μπέρντιγιεφ): Ριζίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποτσέτι, Νέμοφ, Νάτσο, Νομπόα, Κασάεφ (90′ Μπιστρόφ), Καραντενίζ, Βαλντές (77′ Ριαζάντσεφ), Ντιαντιούν.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι):Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας (54′ λ.τ. Τσιρίλο), Λίνο, Έτο, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Λάζαρ (72′ Ιβιτς), Αρίας (51′ Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης