Με σκορ 2-0 ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΟΦΗ στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», σε παιχνίδι για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Ο Χολέμπας στο 45΄ και ο Καζίμ-Ρίτσαρντς στο 54΄ σημείωσαν τα γκολ των «ερυθρολεύκων», που πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Μέταλιστ για το Europa Lerague.

Πρώτος απείλησε ο ΟΦΗ. Στο 7’ ο Σίσιτς μπήκε στην περιοχή, όμως το συρτό σουτ πέρασε άουτ, κοντά από το κάθετο δοκάρι του Μπάλας Μέγιερι. Ο Ολυμπιακός στο 10’ απάντησε με τον Αμπντούν να αστοχεί από καλή θέση. Τρία λεπτά μετά και πάλι ο Αλγερινός προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Βεζυρίδς απέκρουσε σωτήρια. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και άλλες καλές στιγμές στο 24’ με τον Αμπντούν και στο 31’ με τον Μιραλάς, ωστόσο οι Γεωργίου και Σόουζα απέτρεψαν τα γκολ με αυτοθυσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε τελικά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45’ ο Βεζυρίδης πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Τοροσίδη, όμς στην εξέλιξη της φάσης ο Χολέμπας δοκίμασε ένα ξαφνικό σουτ από μακρινή απόσταση και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ.

Η νίκη του Ολυμπιακού εδραιώθηκε στο 54’, όταν ο Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των Πειραιωτών. Από την ωραία κάθετη μεταβίβαση του Χολέμπας στον Αμπντούν και το γρήγορο γύρισμα του τελευταίου, ο Τούρκος μεσοεπιθετικός πλάσαρε από κοντά και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς στο 65΄, όταν στο δυνατό σουτ του Ζόρντι Λόπεζ ο Μέγερι απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη και στη συνέχεια η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2 (Νova2)

Γκολ: 45′ Χολέμπας, 54′ Kαζίμ

Κίτρινες κάρτες: Μπούρμπος, Βεζυρίδης, Παπουλής – Μέλμπεργκ, Aμπντούν

Κόκκινες κάρτες:


ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος):
Βεζυρίδης, Πίτσος, Γεωργίου, Σόουζα, Μπούρμπος (72′ Γαλανόπουλος), Βερόν, Ζόρντι Λόπεθ, Χόρχε Λόπεθ, Παπουλής (79′ Μπόντορ), Σίσιτς, Καμπάνταης (72′ Zορμπάς).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Μέγερι, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα (76′ Μοντέστο), Αμπντούν (88′ Φουστέρ), Καζίμ, Μιραλάς (86′ Μαρκάνο).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Νίκος Αναστόπουλος (προπονητής ΟΦΗ): «Ξεκινώ διαφορετικά. Γνωρίζετε τις δηλώσεις που έκανα, για τον Στάθη (σ.σ. Ταυλαρίδης). Το θέμα θεωρείται λήξαν. Έχει να κάνει καθαρά με το εσωτερικό της ομάδας, ούτε με οικονομικά ούτε με τίποτα άλλο. Συνεχίζουμε ενωμένοι και με δύναμη, αυτή η δύναμη μας έχει φέρει εδώ μέχρι σήμερα. Ο Στάθης μου ζήτησε να παίξει, η δουλειά του προπονητή, όταν τα ΄χει ζήσει κι αυτός, είναι να μπορεί να προφυλάξει τον παίκτη. Θεωρείται λήξαν το θέμα. Δύο ήταν τα καθοριστικά σημεία του ματς. Ενα κρύο γκολ στο 45΄ και η φάση του Ζόρντι που, αν η μπάλα πήγαινε μέσα και μειώναμε, ίσως ήταν διαφορετικό στο τελευταίο 25λεπτο το ματς. Στο μεγαλύτερο διάστημα ελέγξαμε το ρυθμό και κάναμε φάσεις, ειδικά στο β΄ μέρος. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια τέτοια ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, δεν είναι εύκολο πάντα. Ξεχνάμε αυτό το ματς κι ετοιμαζόμαστε για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο οποίο θα πάμε για τους τρεις βαθμούς. Στο α΄ μέρος δεν είχε φάσεις, ήταν κλειστό ματς. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε εμείς κάναμε φάσεις. Φάγαμε ένα κρύο γκολ, αν δεν ερχόταν, στο β΄ μέρος θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα με το 0-0. Μπήκαμε δυνατά στο β’ ημίχρονο, έκανε το 2-0 ο Ολυμπιακός, αλλά ήταν καθοριστικό το δοκάρι. Αν έμπαινε, θα ήταν διαφορετικό ματς».

Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής Ολυμπιακού):
«Τη Μέταλιστ δεν την είχαμε στο μυαλό μας. Ξέραμε ότι είναι πολύ σημαντικό και δύσκολο ματς για το πρωτάθλημα. Πολύ δύσκολο περιβάλλον, πολύ δύσκολο γήπεδο και είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να μας δώσει το πρωτάθλημα η σημερινή νίκη, αλλά σίγουρα, αν χάναμε, θα μπορούσε να μας το στερήσει. Θα δούμε τι θα συμβεί στις επόμενες αγωνιστικές, κάθε αγωνιστική παίζονται όλα κι όλα τα ματς είναι σημαντικά. Το να αντιμετωπίσουμε με πολλή δύναμη το ματς ήταν το κλειδί. Ο ΟΦΗ είναι πολύ δυνατός. Παίξαμε επιθετικά. Είχαμε καλές ευκαιρίες, βάλαμε το γκολ στο τέλος του ημιχρόνου. Τον ΟΦΗ τον περίμενα όπως έπαιξε στο β΄ μέρος που έβγαλε φάσεις, όχι όπως στο πρώτο. Εμείς στο α΄ μέρος ήμασταν πιο δυνατοί, στο β΄ μέρος πίεσε αρκετά, έκανε το δοκάρι, μας έκλεισε πιο πίσω. Μέχρι στιγμής και στις τρεις διοργανώσεις έχουμε αντεπεξέλθει με επιτυχία, παλεύουμε και για τις τρεις. Πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά θέλουμε και το Κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ. Κάνουμε όνειρα και για τις τρεις διοργανώσεις».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης