Η «ομάδα» του λαού έκανε χθες το 3-1 και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για το Final 4. Μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα που έχει όνειρα και φιλοδοξίες, στηριζόμενη στον σωστό σχεδιασμό και την καλή προετοιμασία. Και επειδή η λαϊκή ρήση λέει ότι «των φρονίμων τα παιδιά…», ήδη οι διοικούντες την ισραηλινή ομάδα έχουν αρχίσει να κάνουν…τα «κουμάντα» τους σε περίπτωση που η Μακάμπι περάσει στον τελικό.

Ο πρόεδρος της, Σιμόν Μιζράχι βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την ηγεσία της Ευρωλίγκας ζητώντας την αλλαγή ημερομηνίας του τελικού ο οποίος κανονικά είναι να διεξαχθεί στις 8 Μαΐου. Ο λόγος της αλλαγής…το γεγονός ότι συμπίπτει με την ημέρα μνήμης για τους πεσόντες στρατιώτες στο Ισραήλ. Εκείνη την ημέρα τα πάντα στη χώρα παραλύουν, επομένως τίθεται ένα ερώτημα σχετικά με τη συμμετοχή της Μακάμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της είναι ξεκάθαρος στο συγκεκριμένο ζήτημα τονίζοντας ότι η ομάδα του θα απέχει από το Final 4 αν δεν αλλάξει η ημερομηνία του. Οι προτάσεις είναι να γίνει Πέμπτη και Σάββατο ή κατ’ εξαίρεση νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Ασφαλώς κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς ενδεχόμενη αλλαγή θα προκαλούσε αναταράξεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Υπάρχουν χορηγοί που απαιτούν την προβολή του αγώνα σε «εμπορική» ζώνη, θεατές που έχουν κλείσει τα εισιτήρια τους εδώ και μήνες, ομοσπονδίες που έχουν ρυθμίσει τα προγράμματα διεξαγωγής των αγώνων εκείνη την περίοδο με σημείο αναφοράς τη διεξαγωγή του τελικού και πολλοί άλλοι εμπλεκόμενοι που θα επηρεαστούν από μια τέτοια αλλαγή.

Να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχο δίλημμα είχε βρεθεί ξανά η Μακάμπι το μακρινό 1991 στο Final 4 του Παρισιού. Τότε η ομάδα του μεγάλου Τζάμσι είχε αγωνιστεί κανονικά, χάνοντας από την παρέα του Σαν Επιφάνιο με 101-67, με τους παίκτες και τη διοίκηση της πρώτης να αντιμετωπίζονται στην επιστροφή σχεδόν ως εθνικοί προδότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης