Προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (78-69), παρά το γεγονός πως έγινε το 2-2 στη σειρά των προημιτελικών, υπογραμμίζοντας πως «απλώς ισοφαρίσαμε τη σειρά και τα δύσκολα έπονται»

«Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ ενθαρρυντική από το πρώτο δευτερόλεπτο, με την ψυχολογία μας να είναι στα ύψη. Δεν αμφισβητήθηκε τη κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Απλώς ισοφαρίσαμε τη σειρά και τα δύσκολα έπονται. Μας κέρδισε μία ομάδα όπως είναι η Μακάμπι και απλά πήρε το πλεονέκτημα της έδρας. Παρακολουθήσαμε αρκετά το βίντεο και προσπαθήσαμε να μείνουμε στις καταστάσεις, όπου κάναμε τα πολλά λάθη. Μας στοίχισε η κακή αρχή του πρώτου δεκαλέπτου στην ήττα της Τρίτης. Αυτό που κάναμε στην προετοιμασία ήταν να κερδίσουμε τον εγωισμό των αθλητών μας. Μπορούμε να είμαστε στο Final 4 γιατί είμαστε μία ομάδα με ποιότητα και ικανότητα», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το στοιχείο που μας άλλαξε μετά τις δύο ήττες ήταν ο “X-factor”. Ο Οχαγιόν. Έκανε αρκετή ζημιά στις ήττες τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία, άμεση και έμμεση. Το δουλέψαμε καλά αυτό το κομμάτι. Το μόνο που χάσαμε σήμερα ήταν στον τομέα των ριμπάουντ. Η Μακάμπι αναγκάστηκε να παίξει με ψηλό σχήμα, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί αρκετά ο Οχαγιόν», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια των δηλώσεών του δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Νικ Καλάθη.

«Αρκετοί παίκτες ήταν πολύ καλοί, καθώς έμειναν στο πλάνο και τιμώρησαν την Μακάμπι. Κάτι που δεν κάναμε στο πρώτο δεκάλεπτο της ήττας την Τρίτη. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε διεισδύσεις και πληγώσαμε την Μακάμπι. Ο Νικ Καλάθης έκανε ένα πολύ ώριμο παιχνίδι. Έχει και αυτός χαρακτήρα χαλύβδινο. Εκτός των άλλων που βοήθησαν τα μέγιστα. Ο Διαμαντίδης, ο “Σάρας”, ο Περπέρογλου. Σήμερα η ομάδα έδειξε υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης και υψηλό αθλητικό εγωισμό», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης