Στο κενό έπεσε η έφεση που κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Πιο συγκεκριμένα, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε στο σύνολό της την έφεση των «κιτρινόμαυρων» και ως εκ τούτου παραμένει για την «Ένωση» η αφαίρεση τριών βαθμών, ο αποκλεισμός της έδρας της για δύο αγωνιστικές, καθώς και το χρηματικό πρόστιμο ύψους 73.250 ευρώ.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι τελεσίδικη, καθώς ο κανονισμός έχει αλλάξει και από το περασμένο καλοκαίρι δεν προβλέπεται προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τέτοιου είδους υποθέσεις.
Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων έλαβε την ακόλουθη απόφαση για την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της με αρ. 165/2018 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE.

Σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 60/2018 απόφασή της δικάζει με την παρουσία της εκκαλούσας. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ουσίαν την έφεση της εκκαλούσας ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της με αρ. 165/2018 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την αφαίρεση των τριών βαθμών η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έπεσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας, και πλέον με τους 10 πόντους που έχει στη συγκομιδή της, βρίσκεται στο -6 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Πάει στο CAS η ΑΕΚ
Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» δεν σκοπεύουν να κάτσουν με… σταυρωμένα χέρια, καθώς αποφάσισαν να προσφύγουν στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (CAS) για την αφαίρεση των τριών βαθμών και την τιμωρία της έδρας τους για δύο αγωνιστικές, που τους επιβλήθηκε.

Οι ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδας θα προβούν σε αυτήν την κίνηση, καθώς δεν αποδέχονται την απόφαση της συγκεκριμένης επιτροπής, θεωρώντας πως με το -3 αλλοιώνεται ο βαθμολογικός πίνακας του πρωταθλήματος.


Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης