Υπόκλιση στην Μπαρτσελόνα από τον ισπανικό Τύπο και όχι μόνο, μετά την εντυπωσιακή νίκη-πρόκριση (4-0) σε βάρος της Μίλαν.

Χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος της «Sport», η οποία χρησιμοποίησε μια ελληνική λέξη για να περιγράψει το μέγεθος της επιτυχίας: «Αποθέωση στο Καμπ Νου! Κάναμε την ανατροπή!
 
Ο Μέσι ηγέτης, με δύο γκολ, σε μία λαμπρή Μπάρτσα που πήρε τη μεγάλη πρόκριση. Ο Τίτο επιστρέφει στις 25 Μαρτίου και θα δώσει το παρών στους “8”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τι νύχτα!» γράφει η έτερη εφημερίδα της περιφέρειας, «El Mundo Deportivo», στα Καταλανικά, έχοντας τον Ζόρντι Άλμπα σε στιγμές… έκστασης!

«Μία Μπάρτσα κολοσσιαία έφτασε στην έκσταση στο Καμπ Νου, μία νύχτα μαγική με έναν Μέσι θεό. Ο Βιλανόβα θα είναι παρών, για να κατευθύνει την ομάδα στην επόμενη φάση».

Η «As» από την πλευρά της βλέπει… clasico στον ορίζοντα: «Ανατροπή και καθ’ οδόν για το περίφημο clasico. Ο Μέσι (2), ο Βίγια και ο Ζόρντι Άλμπα κατεδάφισαν μία χαλαρή Μίλαν. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάρτσα πηγαίνουν μαζί στην κλήρωση της Παρασκευής. Βίγια: “Με ωραίες μέρες σαν αυτή ξεχνάς όλα τα κακά”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το μεγάλο ματς και η «Marca», που με τη σειρά της ονειρεύεται clasico στο Tσάμπιονς Λιγκ: «Επέστρεψε η Μπάρτσα. Οι αθουλγράνα κατάφεραν την επιστροφή που τους έλειπε.

Ο Μέσι κατάστρεψε τους χαλαρούς “ροσονέρι” με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Βίγια και ο Άλμπα ολοκλήρωσαν την αγγαρεία.

Ο Νιάνγκ μπορούσε να αλλάξει την πρόκριση με ένα σουτ στο δοκάρι, ενώ το ματς ήταν 1-0.

Πρωτάθλημα πολυτελείας. Ακόμα ένα -μεγα-κλάσικο στον ορίζοντα. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα στη μάχη για την κορυφή της Ευρώπης».

«Μαύρος καπνός!»

«Μάθημα από τον Μέσι. Η Μπάρτσα ανέτρεψε το 2-0 του πρώτου αγώνα με τη Μίλαν με ένα βαρύ 4-0. Γίγαντας ο Αργεντινός. Δοκάρι του Νιάνγκ στο 1-0» αναφέρει η ιταλική «Gazzetta dello sport», έχοντας πρωτοσέλιδο -τι άλλο;- τον Μέσι!

«Υπερβολικά πολύ Μέσι» τονίζει η «Corriere» και στέκεται στον Αργεντινό: «Σόου του φαινόμενου, ανατροπή της Μπάρτσα: 4-0. Δύο γκολ ο Μέσι, από ένα ο Βίγια και ο Ζόρντι Άλμπα και οι “ροσονέρι” εκτός Τσάμπιονς Λιγκ».

Η «Tuttosport» κάνει τον παραλληλισμό με την ψηφοφορία για τον νέο Πάπα που είναι σε εξέλιξη: «Μαύρος καπνός» τονίζει χαρακτηριστικά, σημάδι που βγαίνει από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα όταν δεν προκύπτει νέος Πάπας!

Φυσικά, δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τον Αργεντινό ως «Σούπερ Μέσι»!

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης