Πρόωρο τέλος είχε το σημερινό φιλικό παιχνίδι της Μίλαν με την Προ Πάτρια.

Πιο συγκεκριμένα, στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης οι παίκτες των «ροσονέρι» αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο, λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών των γηπεδούχων προς τον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της Μίλαν, Μάσιμο Αμπροζίνι σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης μάζεψε τους συμπαίκτες του και πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Λυπούμαστε που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Κυρίως για τους υπόλοιπους οπαδούς, τις οικογένειες και τα παιδιά που ήταν εκεί για να περάσουν μία όμορφη ημέρα. Υποσχεθήκαμε στην Προ Πάτρια να επιστρέψουμε εδώ για αυτά τα άτομα.

Αισθανόμαστε άσχημα για τους παίκτες της Προ Πάτρια και τη διοίκησή της αλλά έπρεπε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα και ελπίζω ότι θα χρησιμεύσει ως παράδειγμα τόσο στα μεγάλα πρωταθλήματα όσο στα μικρότερα», τόνισε ο Μάσιμο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον επεισοδιακό αγώνα, με τον Αμπροζίνι να συνυπογράφει λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λυπάμαι πολύ για όλα τα άτομα που ήταν στο στάδιο αλλά έπρεπε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα. Η Μίλαν δεσμεύεται πως θα επιστρέψει στο “Busto Arsizio” κυρίως για τα μικρά παιδιά και τους ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με τα ρατσιστικά συνθήματα, όμως έπρεπε να δοθεί το μήνυμα αυτό στους απολίτιστους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Προ Πάτρια, η οποία αγωνίζεται στην 4η κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος (Lega Pro), έχει ήδη τιμωρηθεί για ρατσιστικά συνθήματα οπαδών της με 15.000 ευρώ πρόστιμο.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης