Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο ραδιόφωνο του «Sentra 103,3» και μίλησε για τη δύσκολη χρονιά που τον περιμένει στον πάγκο της πιο πετυχημένης ομάδας της Ευρώπης.

Για το γεγονός ότι διαδέχεται τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι το ίδιο βεληνεκές. Μιλάμε για έναν άνθρωπο με οκτώ πρωταθλητριών Ευρώπης. Και με άλλα δεδομένα σήμερα. Εγώ δεν το βλέπω ανταγωνιστικά. Μακάρι να ήταν και δίπλα μας, ήταν πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα, είναι τεράστιος προπονητής και ήθελε προφανώς να κάνει ένα τάιμ άουτ, να ξεκουραστεί. Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά. Είμαι ο άνθρωπος που για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχω μιλήσει με τα καλύτερα λόγια, όταν ήρθε, και χαίρομαι που έμεινε στο ελληνικό μπάσκετ. Βοήθησε πάρα πολύ και όχι μόνο τεχνικά. Μια εποχή, για όλα πιστεύαμε ότι επίκεντρο ήταν οι διαιτητές, βοήθησε να μην ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Βοήθησε και τους δημοσιογράφους να πάρουν τεχνικά κομμάτια και να τα μεταφέρουν στον κόσμο. Έγινε μια τεχνογνωσία και το βλέπεις και στις μικρές κατηγορίες. Μπορεί να έχουμε άλλα προβλήματα, αλλά τεχνογνωσία υπάρχει και πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού».

Για τις αλλαγές που έγιναν στον Παναθηναϊκό:

«Εμείς είμαστε σε διαφορετική κατάσταση σε σχέση με τον Ολυμπιακό, γιατί είμαστε μια ομάδα που έμειναν δύο παιδιά από την παλιά και πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν, αυτό είναι δύσκολο εγχείρημα, όχι εύκολο. Αλλά στη χώρα μας έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα, παρότι έχουν πέσει τα νούμερα στο μπάτζετ, σε πολύ υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το επίπεδο ετοιμότητας του «τριφυλλιού»:

«Ο Παναθηναϊκός ήταν στην κορυφή σε όλα τα επίπεδα. Πλέον, πολλοί πήγαν στο εξωτερικό, όμως η ομάδα έχει μεγάλο όνομα. Τα παιχνίδια μας βοηθήσανε και περιμένουμε να προπονηθούμε για πρώτη φορά στο γήπεδό μας. Θέλουμε ακόμα έναν ξένο, αλλά δεν είναι εύκολο. Φοβούνται την εγκληματικότητα ή τα λεφτά τους. Είναι πολλά τα θέματα. Οι διοργανώσεις είναι μαραθώνιες. Πρέπει να έχεις ψυχραιμία και να καταλάβεις πως είναι μεγάλη η σεζόν. Έχουμε στη λίστα μας δύο ονόματα για τη θέση του ξένου».

Για το ποιο κομμάτι θέλει δουλειά:

«Έχουμε διαφορετικές μπασκετικές σχολές και διαφορετικά βιώματα. Δουλέψαμε πολύ και υπάρχει καλό κλίμα. Υπάρχει σεβασμός και θέλουμε δουλειά στο αμυντικό κομμάτι. Θα θέλαμε πιο δυνατά φιλικά, δεν καταφέραμε να πάμε στην Κίνα και “κλείσαμε” μικρότερης δυναμικότητας φιλικά».

Για την εικόνα που βγάζουν οι Κίτσεν και Άρμστρονγκ:

«Ο Κίτσεν έχει παίξει έναν χρόνο στο Ισραήλ, είναι ήρεμος και παίζει για την ομάδα. Θέλει λίγο δουλειά στο ευρωπαϊκό παιχνίδι για να μάθει. Βοηθάει στα ριμπάουντ και στις ασίστ. Ο Άρμστρονγκ ήταν στο ΝΒΑ και στη Γαλλία, που μιμείται το ΝΒΑ και προσπαθεί να μάθει τους κανονισμούς. Θέλει χρόνο προσαρμογής».

Για το κλίμα και τις αλλαγές στον Παναθηναϊκό:

«Ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια και είχε τον κορυφαίο προπονητή. Τώρα είναι νέα προσπάθεια, με νέα δεδομένα. Θέλουμε να χτίσουμε κάτι καινούργιο. Όταν ήρθε ο Μπατίστ, ήταν κακός. Έκατσε στον Παναθηναϊκό, μείωσε το συμβόλαιό του, αλλά έμαθε δίπλα στον Ομπράντοβιτς. Ήθελε χρόνο να γίνει το μεγαλύτερο 5άρι στην Ευρώπη».

Για το πόσο χρόνο θα χρειαστούν οι παίκτες του για να αφομοιώσουν πλήρως τις αλλαγές:

«Οι ομάδες μου αρχίζουν και λύνονται στον δεύτερο γύρο, οι Έλληνες παίκτες, έχω ξαναπεί, είναι μικροί προπονητές. Είμαστε ως λαός πιο έξυπνοι και πιο δυνατοί. Αυτό βγάζουν και οι παίκτες στην προπόνηση. Ανεβάζουν το επίπεδο της προπόνησης».

Για το πώς αντιμετωπίζει τον Σχορτσανίτη:

«Με φιλοσοφία και κοινωνιολογία τον αντιμετωπίζω. Είναι ένα παιδί που έκανε λάθη μικρότερος. Η κοινωνία των παιδιών είναι σκληρή, μην το ξεχνάμε αυτό. Ήθελε βοήθεια. Τώρα ωρίμασε και είναι λογικό. Έχει κάνει προσπάθεια, είναι συνεπής, προσπαθεί για το καλύτερο και τον βοηθάει ο Δημήτρης ο Διαμαντίδης, όχι μόνο στο παιχνίδι, αλλά και εκτός αυτού».

Για το γεγονός πως υπάρχουν μόνο Έλληνες προπονητές στην Α1:

«Έγινε από ανάγκη, όχι από επιλογή. Δεν είναι πως θέλαμε μόνο Έλληνες προπονητές στις ομάδες».

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Πάντα είναι καλή η Ρεάλ, αλλά πιστεύουμε ότι εμείς θα είμαστε εκεί. Σε όλα θα παιχνίδια θα είμαστε εκεί και στο τέλος θα κάνουμε καλό ταμείο».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης