Έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να ξεπεράσει τον «σκόπελο» της Ίντερ Μπακού, παίρνοντας έτσι το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η κανονική διάρκεια του ματς και η παράταση έληξαν 1-1, όσο δηλαδή και ο πρώτος αγώνας, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στη «ρώσική ρουλέτα», όπου εκεί οι Αρκάδες με ήρωα τον Μπαντή (απέκρουσε πέναλτι) πήραν την πρόκριση με σκορ 4-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ναβάρο έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Τσιώλη στο 68’, ωστόσο οι Αζέροι ισοφάρισαν στο 88΄ με κεφάλια Σουτζ.

Έτσι το ευρωπαϊκό όνειρο συνεχίζεται για το «καμάρι» της Τρίπολης, που στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μαρίτιμο.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν περισσότερο αναγνωριστικό με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους Αζέρους, αλλά το

σουτ που επιχείρησε ο Σουτζ μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

 

Στην συνέχεια ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά η κεφαλιά του Μπαρτολίνι αποκρούστηκε από τον Γκεορκέφσκι πάνω στην γραμμή.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά με τον Ουσέρο στο 57΄ να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ, που όμως κόντραρε πάνω σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

 

Στο 68΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος και μετά από κόντρα που έγινε, η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Ναβάρο και εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

 

Στο 85΄ο Μπακασέτας θα μπορούσε να «κλειδώσει» την πρόκριση για τους Αρκάδες, αφού βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Λομάια, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Η Ίντερ Μπακού όμως στο 88΄ ισοφάρισε με κεφάλια του Σουτζ μετα από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

 

Εκεί, ο Περόνε έκανε μια εντυπωσιακή ενέργεια στο 98′ αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 108΄ πάλι ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον Λομάια σε τετ α τετ.

 

Ο αγώνας τελικά κρίθηκε στα πέναλτι με τους Αρκάδες να είναι πιο ψύχραιμοι από τους αντιπάλους τους.

 

Ο Μπάντης απέκρουσε το πέναλτι του Μπάρμετλερ και στην συνέχεια ο Περόνε με εκτέλεση πέναλτι «αλά Πανένκα» έδωσε την πρόκριση στον Αστέρα.

 

Η διαδικασία των πέναλτι:

Αστέρας Τρίπολης: Άστοχος ο Τσαμπούρης.

Ίντερ Μπακού: Ψηλά άουτ στέλνει την μπάλα και ο Γκεοργκιέφσκι.

Αστέρας Τρίπολης: Κάνει το 1-0 ο Ράγιος.

Ίντερ Μπακού:  Ισοφαρίζει σε 1-1 ο Τσχαντάτζε.

Αστέρας Τρίπολης: Εύστοχος ο Ουσέρο, που κάνει το 2-1.

Ίντερ Μπακού: Σουτάρει ο Μπάρπλεντερ, όμως αποκρούει ο Μπαντής.

Αστέρας Τρίπολης: Εύστοχος ο Χουανίτο, που κάνει το 3-1.

Ίντερ Μπακού: Ο Γκένοφ μειώνει σε 3-2.

Αστέρας Τρίπολης: Ο Περόνε με εκτέλεση αλά Πανένκα διαμορφώνει το 4-2, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Γκολ: 68′ Ναβάρο – 88′ Σουτζ

Κίτρινες: Ναβάρο, Γιαλούση, Χουανίτο, Ουσέρο – Λεβίν, Τσχαντάτζε, Μαμαντόφ

Αστέρα Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Χουανίτο, Μπαρτολίνι (60΄ Κουρμπέλης) , Πιπίνης (76΄ Γιαλούσης), Ναβάρο, Ουσέρο, Αλβάρες, Φορμίκα (57΄ Μπακασέτας) , Ράγιος, Περόνε.

Ίντερ Μπακού (Τσχαντάτζε): Λομάια, Μπάρμετλερ, Αμπντουλάγιε, Λέβιν (70΄ Τσχαντάτζε), Ντασντεμίροφ, Ζλατίνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Καντελάκι, Χαζίγιεφ (67΄ Μαμάντοφ), Αντάμια (60΄ Γκένοφ),Σουτζ.

Το γκολ του Ναβάρο:

Το γκολ του Σουτζ:


Η διαδικασία των πέναλτι:

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης