Σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης των πλέι οφ της Super League έκανε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι.

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος, επικράτησε με 1-0 στην έδρα του Ατρόμητου και έφτασε τους 11 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στους «πράσινους» σημείωσε ο Σωτήρης Νίνης στο 65ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος αγωνίστηκε με προστατευτική μάσκα, λόγω του τραυματισμού του στη μύτη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εντούτοις στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε χωρίς αυτήν, καθώς τον ενοχλούσε.

Ο αγώνας

Ένα πεντάλεπτο (23΄-28΄), στο οποίο ο Παναθηναϊκός πίεσε κι έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ, ήταν η… όαση στο κατά τ’ άλλα αποκαρδιωτικό πρώτο ημίχρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι δύο ομάδες έκαναν παιδαριώδη λάθη και κυρίως οι «πράσινοι», που μπορεί αμυντικά να μην κινδύνευσαν εκτός της φάσης του 17ου λεπτού με το… τσαφ του Επστάιν από το σημείο του πέναλτι, αλλά μεσοεπιθετικά… δεν βλέπονταν.

Όπως προαναφέραμε η ομάδα του Φερέιρα στο αγωνιστικό της… κορύφωμα έφτασε τρεις φορές κοντά στο 0-1. Στο 23΄ με το σουτ του Ζέκα να περνάει λίγο άουτ, ένα λεπτό μετά με τον Νάστο ως “από μηχανής θεό” να διώχνει προς της γραμμής το πλασέ του Νίνη, ενώ στο 28΄ ο Ιτάνζ «νίκησε» τον Κλέιτον.

Καλύτερο ρυθμό, κυρίως από τον Παναθηναϊκό, είχε το δεύτερο μέρος. Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο γήπεδο και η ανωτερότητά τους επιβραβεύτηκε στο 65΄ με το πολύ όμορφο γκολ του Σωτήρη Νίνη.

Ο σκόρερ του «τριφυλλιού» δέχτηκε την ασίστ από τον Κλέιτον και με μονοκόματο σουτ “κάρφωσε” τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ (0-1).

Στο υπόλοιπο του ματς οι παίκτες του Φερέιρα κράτησαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα, καθώς δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους, που είχαν σε πολύ κακή μέρα τους περισσότερους παίκτες τους.

Κίτρινες: Ιγκλέσιας, Σφακιανάκης, Καραμάνος – Κατσουράνης, Βιτόλο, Νίνης

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Δημούτσος, Ζουέλα, Αναστασάκος, Γιαννούλης (46΄ Ιγκλέσιας), Φυτανίδης, Επστάιν, Σφακιανάκης (80΄ Μπάλλας), Μήτρογλου, Καραμάνος (81΄ Αθανασίου).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Βιτόλο, Κατσουράνης, Νίνης (82΄ Καραγκούνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (77΄ Μαυρίας), Κλέιτον (84΄ Τοτσέ).

Το γκολ του Νίνη:

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης