Αν και δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με 2-0 σετ (6-4, 7-6) της Τατιάνα Μαρία, κάνοντας «ποδαρικό» με το… δεξί στο Australian Open.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης) επιβλήθηκε με 2-0 της Γερμανίδας (Νο 285), η οποία προέβαλε σθεναρή αντίσταση στην τενίστριά μας, δυσκολεύοντας αρκετά το έργο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σάκκαρη πάντως, παρά τα πολλά αβίαστα λάθη της, εν τέλει αναδείχθηκε νικήτρια στη μονομαχία τους, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τη φάση των «64» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σάσνοβιτς ή Ζενγκ.

H «Σακ» στο πρώτο σετ παρουσιάστηκε αρκετά αγχωμένη και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα απέναντι στη Γερμανίδα αντίπαλό της.

Οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι το ένατο game του πρώτου σετ, ωστόσο σε εκείνο το σημείο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε το break και, κρατώντας ακολούθως το σερβίς της, πήρε το πρώτο σετ με 6-4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο σετ, με τις δύο τενίστριες να οδηγούνται στο τάι μπρέικ, αφού μάλιστα στο όγδοο game η Σάκκαρη είχε σβήσει break point της Γερμανίδας.

Εκεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν ανώτερη και έκανε το 7-6, κατακτώντας παράλληλα και τη νίκη-πρόκριση.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 37 αβίαστα λάθη για 28 winners, ενώ η αντίπαλός της είχε αντίστοιχα 23 για 15.

Στις δηλώσεις της μετά το τέλος του αγώνα η Μαρία στάθηκε στις δυσκολίες που κρύβουν οι αγώνες του πρώτου γύρου.

«Ποτέ τα ματς του πρώτου γύρου δεν είναι εύκολα. Ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι. Περίεργο παιχνίδι, με την καλή έννοια. Ήθελα λίγο χρόνο για να συνηθίσω τον ρυθμό. Είναι ένας όμορφος τρόπος να ανοίγω το τουρνουά σε αυτό το όμορφο κορτ”, ανέφερε αρχικά η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και πρόσθεσε: 

«Κάποιες φορές γίνομαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου ή την ομάδα μου. Προσπαθώ να βελτιώνομαι. Είμαι πραγματικά χαρούμενη που κατάφερα να βρω τον τρόπο για να νικήσω». 

Σε ερώτηση για το αν έχει «χτίσει» αυτοπεποίθηση μετά την παρουσία της στο περσινό Ρολάν Γκαρός, απάντησε: «Ποτέ δεν είναι εύκολο, πέρυσι έχασα εδώ στον α’ γύρο κι ολοκλήρωσα τη χρονιά στο top10. Σίγουρα μετά το Ρολάν Γκαρός και το US Open τα πράγματα άλλαξαν, αλλά δεν άλλαξαν για τον εαυτό μου, εξακολουθώ να είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης