Στον τελικό του αγωνίσματος των 400 μέτρων μετ’ εμποδίων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο, προκρίθηκε σήμερα ο Περικλής Ιακωβάκης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στον σημερινό ημιτελικό κατέκτησε την τρίτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 48.73, (σ.σ.: αποτελεί και την καλύτερη φετινή του επίδοση), και έτσι εξασφάλισε τη συμμετοχή του για τον τελικό της Τρίτης, όπου θα προσπαθήσει να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μετά τον αγώνα ο Περικλής Ιακωβάκης τόνισε: «Τελικά όσο χάλια και να ‘ναι ο Περικλής (σ.σ.: εννοεί τον εαυτό του) είναι για να τρέχει σε τελικό. Είχε δίκιο η Μαίρη (σ.σ. εννοεί την προπονήτριά του), που επέμενε να έρθουμε εδώ. Αυτές είναι κουμπωμένες κούρσες. Δεν έχω την αυτοπεποίθηση που πρέπει. Ελπίζω στον τελικό να πάω καλά.

Ξέρω ότι την Τρίτη έχει Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζει ο Ολυμπιακός. Η Σέριφ όμως δεν είναι Ρεάλ. Καλώ λοιπόν τους Έλληνες φιλάθλους ν’ αφιερώσουν δύο λεπτά για να δούνε μία μεγάλη κούρσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Την παράσταση στους σημερινούς ημιτελικούς έκλεψε ο Αμερικανός Κερόν Κλέμεντ ο οποίος με χρόνο 48.00 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό, όπου θα δώσουν ακόμη το «παρών» οι Μπερσόν Τζάκσον (ΗΠΑ, 48.23), Ντέιβιντ Γκριν (Μ. Βρετανία, 48.27), Φέλιξ Σάντσες (Δομηνικανή Δημοκρατία, 48.34), Χαβιέρ Κούλσον (Πουέρτο Ρίκο, 48.43), Ντάνι ΜακΦαρλέιν (Τζαμάικα, 48.49) και Τζεχούε Γκόρντον (Τρίνινταντ, 48.77).

 

Τέλος, έκπληξη προκάλεσε ο αποκλεισμός του Νοτιοαφρικανού Ελ Τζέι Βαν Ζιλ, ο οποίος με 47.94 έχει σημειώσει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης