Τη δεύτερη σερί ήττα στο Top 16 της Ευρωλίγκας και 3η στον 6ο όμιλο γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια από τη Λαμποράλ Κούτσα (73-74) και, πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 3η θέση του γκρουπ πίσω από Φενερμπαχτσέ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αν τα πράγματα για τους Πειραιώτες «έμπλεξαν» πριν από μία εβδομάδα με την εντός έδρας ήττα από την Φενέρ, με την αποψινή απομακρύνεται ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο κατάκτησης μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου που θα χαρίσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να γίνει αυτό ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάση θυσία το 3Χ3 στα εναπομείναντα παιχνίδια, δηλαδή, να νικήσει και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία, όπου λογικά θα παιχτεί η 2η θέση.

Η απουσία του Βασίλη Σπανούλη από το ματς με τους Βάσκους ήταν εμφανέστατη, κυρίως στον τομέα της οργάνωσης όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αρκετά λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Ο «υπαρχηγός» του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης «πήρε την ομάδα στις πλάτες του», αλλά ήταν και ο «μοιραίος παίκτης», μιας και έχασε τις δύο βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα που θα έδιναν τη νίκη ή, στην χειρότερη περίπτωση θα έστελναν το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Ολυμπιιακός ξέφυγε με 8-2 στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου, αλλά οι Βάσκοι «επέστρεψαν» γρήγορα και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σχεδόν μέχρι το τέλος, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα και να κλείνουν στο +4 (25-21).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με… κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο 10λεπτο, η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο με αποτέλεσμα να πάρει για πρώτη φορά διαφορά 7 πόντων (30-23), ελέγχοντας πλήρως το ματς χάρις στην εξαιρετική της άμυνα. Οι Πειραιώτες, όμως, στο τελευταίο πεντάλεπτο χάλσαν την καλή εικόνα που είχαν στο πρώτο 15λεπτο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά κενά του αντιπάλου και τα προσωπικά λάθη των παικτών και να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής (31-32).

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, παρά τις ευκαιρίες που δόθηκαν στη Λαμποράλ και το ημίχρονο έκλεισε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 38-36. Απόλυτο ντέρμπι έγινε στο τρίτο 10λεπτο. Καμία από τις δύο ομάδες δε μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με τη Λαμποράλ να περνάει μπροστά για πρώτη φορά με 40-38, αλλά ο Ολυμπιακός «απάντησε» με τρίποντο του Ντάρντεν (40-41). Τελικά η ελληνική ομάδα κατάφερε να μην χάσει το προβάδισμα στο τέλος της περιόδου (55-53) κι έτσι όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο.

Με σερί 6-0 (δύο συνεχόμενα τρίποντα) οι Βάσκοι μετέτρεψαν το εις βάρος τους 53-58 σε 59-58 περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος του ματς και με τη ψυχολογία στα ύψη και… τρελό ρυθμό ξέφυγαν με 63-59. Με το Γιώργο Πρίντεζη να φτάνει τους 15 πόντους ο Ολυμπιακός ισοφάρισε γρήγορα και με «βόμβα» του Λαφαγέτ και σερί 7-0 πέρασε μπροστά, 66-63 ενώ απέμεναν 4:23 λεπτά για τη λήξη του ματς.

Με γρήγορο 7-0 οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά 70-66, με το Τζέιμς να πετυχαίνει 7 πόντους και να δίνει νέο προβάδισμα τεσσάρων πόντων (72-68). Ο Σλούκας με έμμεσο τρίποντο έκανε το 72-71, αλλά με δίποντο του Μπέρτανς η Λαμποράλ ξέφυγε ξανά με 3 (74-71). Με τρομερό κάρφωμα του Χάντερ ο Ολυμπιακός μείωσε ξανά σε απόσταση αναπνοής (74-73), ο Πρίντεζης έχασε δύο βολές και το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος με τους παίκτες της ισπανικής ομάδας να πανηγυρίζουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης