Πήγε στην πηγή και δεν ήπιε νερό ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα με 3-1 σετ από τη ρωσική Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, που διεξήχθη στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και περιορίστηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η ομάδα του Αλέκου Λεώνη έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορία της και έκλεισε το φετινό της… ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ρώσοι κατέκτησαν το πρώτο σετ με 25-19, αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1, επικρατώντας στο δεύτερο με 25-17. Η Λοκομοτίβ έκανε το 2-1, νικώντας στο τρίτο σετ με 25-20, ενώ έκλεισε το παιχνίδι κερδίζοντας στο τέταρτο σετ επίσης 25-20.  

Τα σετ: 25-19, 17-25, 25-20, 25-20

Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ (Τσιπούλιν): Κοσάρεφ 10 (10/20 επ.), Κτέι 14 (2 άσοι, 10/21 επ., 2 μπλ.), Τετιούκιν 13 (1 άσος, 12/23 επ.), Κορόσεφ 4 (1 άσος, 2/6 επ., 1 μπλ.), Μουσέρσκι 15 (3 άσοι, 8/14 επ., 4 μπλ.), Καμούτσκικ 1 (1 μπλ.), Λάμπουρν (λ- 53%) / Φομένκο, Σέλιτανς 3 (3/4 επ.), Μπαράνοφ, Ιγκνάτιεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναθηναϊκός (Λεώνης): Ερπ 7 (1 άσος, 6/17 επ.), Αντράε 10 (9/14 επ., 1 μπλ.), Αγκάμεζ 23 (21/39 επ., 2 μπλ.), Γκέριτς 3 (2/6 επ., 1 μπλ.), Πανταλέων, Ντεπέστελε 2 (1/1 επ., 1 μπλ.), Στεφάνου (λ- 58% υπ.) / Λάππας 1 (1/5 επ.), Ντονάς, Ανδρεάδης 5 (5/6 επ.), Ψάρρας 2 (2 άσοι).

Τον τίτλο του MVP του Final-4 πήρε ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ του Παναθηναϊκού. Ο Κολομβιανός ακραίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Παράλληλα, ο Ρένο Ερπ ήταν ο καλύτερος στην υποδοχή, ενώ ο Ηλίας Λάππας πήρε τον τίτλο του καλύτερου ακραίου.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Σωτήρης Πανταλέων (αρχηγός ΠΑΟ): «Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε μπροστά στον κόσμο μας. Είναι δύσκολες στιγμές γιατί μετά το χθεσινό παιχνίδι πιστέψαμε ότι μπορούμε. Είμαι όμως υπερήφανος γιατί παίξαμε πολύ καλά. Κερδίσαμε μία ομάδα που διεκδικεί το τρόπαιο στην Ιταλία και χάσαμε από μία από τις καλύτερες ρωσικές».

Αλέκος Λεώνης (προπονητής ΠΑΟ): «Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί προσπάθησαν πολύ αυτό το διήμερο. Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Στενοχωρήθηκα με μία δήλωση που έκανα στην τηλεόραση, όταν μου είπαν ότι έφτασα για τρίτη φορά σε τελικό και έχασα. Το εξέλαβα σαν να μην πρέπει να ξαναπροσπαθήσω, γιατί δεν θα τα καταφέρω ποτέ. Να έχουμε όμως και την αίσθηση . Πολλοί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Κούνεο και Μπέλγκοροντ, η οποία κέρδισε πριν μία εβδομάδα την Ίσκρα που παίζει Τσάμπιονς Λιγκ. Στον τακτικό τομέα και πρώτα από όλα το σερβίς. Εκνευριστήκαμε και κάναμε εύκολα λάθη στη συνέχεια. Αντίθετα οι Ρώσοι δεν έκαναν πολλά λάθη. Είναι διαφορετικές ομάδες. Η Κούνεο είναι πιο οργανωμένη, η Μπέλγκορντ έχει τρεις διαγώνιους σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έπρεπε να κάνουμε πιο έξυπνο σέρβις. Δεν είχαμε υπομονή στο 4ο σετ, όταν ήμασταν 11-11 και είπα αν φτάσουμε μαζί στο 16 θα το πάρουμε. Περιμένεις πάντως από τον Αντράε να σου δώσει κάποια βοήθεια, δυστυχώς όμως δεν το έκανε, ίσως το κάνει στη συνέχεια. Πρέπει να δεχτούμε ότι ήταν μία πολύ καλύτερη ομάδα Το βόλεϊ είναι λίγο ρατσιστικό. Στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ παίζεις και με το χρόνο στο βόλεϊ όμως όταν είσαι πιο ψηλός».

Λίμπερμαν Αγκάμεζ (ΜVP και πρώτος σκόρερ): «Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε, τη στιγμή που έπρεπε να λειτουργήσουμε σωστά, δηλαδή στο δεύτερο σετ, όπου δεν είχαμε υποδοχή. Όλοι περιμέναμε να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέταρτο σετ. Ήμασταν κοντά αλλά οι αντίπαλοι κέρδισαν κάποιους κρίσιμους πόντους. Είμαι πάντως χαρούμενος που είδα το γήπεδο γεμάτο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνουν πολύ δυνατά πλέι οφ, έχουμε πολύ καλές ομάδες όπως ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός αλλά και η Σύρος. Είμαι χαρούμενος για τους δύο τίτλους μου. Τους αφιερώνω στην ομάδα μου και στον κόσμο του Παναθηναϊκού».

Γενάντι Τσιπούλιν (προπονητής Μπέλγκοροντ): «Είχα συνηθίσει σε τέτοια ατμόσφαιρα. Είμαι ευτυχής που νικήσαμε, ειδικά μετά την ήττα της Εθνικής Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Σέβομαι την άποψη του Λεώνη για τον χαρακτηρισμό της καλύτερης ομάδας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στη Ρωσία, δεν ξέρω γιατί η εθνική δεν έχει ανάλογη πορεία, αλλά δεν είμαι εγώ ο προπονητής».

Σεργκέι Τετιούκιν (αρχηγός Μπέλγκοροντ): «Η νίκη επιτεύχθηκε ομαδικά και η καλή τακτική μας βοήθησε φυσικά. Συγχαρητήρια σε όλους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης