Για τον άθλο της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου το 2004 στην Πορτογαλία, όπου κατέκτησε το Euro μίλησε ο Τραϊανός Δέλλας στην ιστοσελίδα της UEFA, λέγοντας με νόημα ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να εξηγήσει τι ακριβώς έγινε τότε.

Αρχικά ο αρχηγός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στο κομβικό ματς με τη Ρωσία:«Πολλοί πίστεψαν ότι η αναμέτρηση με τη Ρωσία θα ήταν η τελευταία μας στη διοργάνωση» σχολίασε ο Δέλλας, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει την τεράστια ευκαιρία που είχε χάσει στο ματς με τους Ρώσους ο Κιριτσένκο, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν είχε μπει εκείνο το γκολ, η Ελλάδα δεν θα συνέχιζε: «Το EURO θα τελείωνε για εμάς, αν χάναμε. Ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές που είχα ζήσει ως παίκτης» ανέφερε χαρακτηριστικά

Εν συνεχεία ο «Κολοσσός» έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού εκείνης της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη: «Ενέπνευσε την ομάδα με το πάθος και τη δύναμή του, μας έδωσε κουράγιο να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο. Όπως όλοι μας, έτσι κι ο Θοδωρής ήθελε το όνομά του να γραφτεί στην ποδοσφαιρική ιστορία, κάτι που καταφέραμε τελικά να κάνουμε».

Ο Δέλλας αναφέρθηκε στο «χρυσό» γκολ που σημείωσε με τους Τσέχους, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Η στιγμή που μοιραστήκαμε όλοι, αυτοί που βρέθηκαν στο γήπεδο κι όσοι είδαν το ματς από την τηλεόραση, θεωρώ ότι από μόνη της είναι μία ιστορία για να λέμε πως αισθανθήκαμε»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας ο αμυντικός της ΑΕΚ μίλησε για τον τελικό κόντρα στην Πορτογαλία: «Ακόμη και τώρα δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω τι συνέβη. Αισθάνομαι ότι καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο και σοβαρό όχι μόνο για μας, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, η οποία δεν είχε ζήσει ποτέ ξανά ανάλογη εμπειρία όπως αυτή».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης