Ο Τζάστιν Γκάτλιν θα παραμείνει εκτός των μεγάλων ευρωπαϊκών μίτινγκ, παρά το γεγονός ότι έχει εκτίσει την τιμωρία του για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ.

Ο Αμερικανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 100μ το 2004 στην Αθήνα, τιμωρήθηκε το 2006 με αποκλεισμό τεσσάρων ετών και πλέον είναι ελεύθερος να μετέχει σε διοργανώσεις στίβου, όπως για παράδειγμα αυτό το Σάββατο στο Ντάιαμοντ Λιγκ στο Γιουτζίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαφορετική όμως γνώμη έχουν οι διοργανωτές των μεγάλων ευρωπαϊκών μίτινγκ στίβου, οι οποίοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θα προσκαλούν στους αγώνες τους αθλητές που εξέτισαν ποινές για σοβαρές παραβάσεις ντόπινγκ.

«Θα συνεχίσουμε να συστήνουμε στα μέλη μας ότι δεν πρέπει να προσκαλούν αθλητές οι οποίοι δυσφημούν τους αγώνες και το άθλημά μας», δήλωσε ο Ράινε Σόντερμπεργκ, πρόεδρος των «Γιουρομίτιγκ» και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Ντάιαμοντ Λιγκ της Στοκχόλμης.

Ο Πάτρικ Μάγκιαρ, από το μίτινγκ της Ζυρίχης έχει την ίδια άποψη: «Το Γιουτζίν μπορεί να προσκαλεί όποιους θέλει κι εμείς θα κάνουμε το ίδιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα η γνώμη του Τομ Τζόρνταν, υπεύθυνου του μίτινγκ του Γιουτζίν, είναι ότι ο 29χρονος Γκάτλιν προσκλήθηκε επειδή εξέτισε την τιμωρία του: «Έχουμε μια φιλοσοφία σε αυτή τη χώρα που λέει ότι αν έχεις πληρώσει το χρέος σου στην κοινωνία σου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία, Και για τον Γκάτλιν η ευκαιρία αυτή είναι στο δικό μας μίτινγκ».

    Ο Γκάτλιν είχε διαπιστωθεί ότι ήταν θετικός σε έλεγχο που υποβλήθηκε το 2006 στην ουσία τεστοστερόνη, αλλά ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση κάποιας απαγορευμένης ουσίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης