Κατηγορηματικός ήταν ο Τάκης Λεμονής σχετικά με το μέλλον του Πανιώνιου στη Super League. Ο 51χρονος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο «NovaΣπορ Fm» και ξεκαθάρισε πως δεν δέχεται την άποψη που κυριαρχεί και λέει ότι ο Πανιώνιος θα υποβιβαστεί στη Football League.

Ο προπονητής των «κυανέρυθρων» μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον Πανιώνιο, τις αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας, για τις μεταγραφές των Μανιάτη και Κουμορτζί, αλλά και για όσα θέματα απασχολούν τον σύλλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις αντιδράσεις των οπαδών: «Δεν μπορούμε να κακολογήσουμε τον κόσμο για την αντίδρασή του. Οι αποδοκιμασίες προέρχονται από την αγάπη του για την ομάδα. Απλώς κι αυτοί πρέπει να σκεφτούν, εάν αυτός ο τρόπος αντίδρασης είναι ο ενδεδειγμένος για να σωθεί η ομάδα. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά παράπονα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεταγραφή παίκτη μας στον Ολυμπιακό που δεν ανακοινώθηκαν ανταλλάγματα. Καταλαβαίνω ότι πάνω σε αυτό το θέμα ο κόσμος έχει δίκιο, επικοινωνιακά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Οι φίλαθλοι όμως δεν γνωρίζουν πράγματα που συμβαίνουν μέσα στην ομάδα, όπως ότι ο Μανιάτης είχε κάρτες και είχε δηλωθεί ότι θα απουσιάζει για δύο παιχνίδια, με την Ξάνθη και τον Άρη. Ο Πανιώνιος είναι μία μεγάλη οικογένεια. Μέσα σε αυτή υπάρχουν και πρόσωπα που δεν μπορούν να συνυπάρξουν με άλλα. Δεν αναφέρομαι στο διοικητικό κομμάτι αλλά στο περιβάλλον που περιστοιχίζει την ομάδα. Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο. Κανείς δεν βάζει το προσωπικό του συμφέρον κάτω από την ομάδα. Δεν έχει άδικο ο κόσμος όταν διαμαρτύρεται βλέποντας ένα τέτοιο θέαμα από την ομάδα, γιατί έχει συνηθίσει άλλα πράγματα».

Για την αποχώρηση του Γιάννη Μανιάτη και την σχέση του με τον Γεράσιμο Βεντούρη: «Ο Μανιάτης ήταν πολύ ξεκάθαρος απέναντι στην ομάδα και με τα λόγια του και με τις πράξεις του, ότι δεν ήθελε πλέον να συνεχίσει. Είχα μιλήσει μαζί του τρεις φορές. Ήταν αρχηγός και θεωρώ ότι ο ρόλος του αρχηγού είναι πολύ σημαντικός μέσα στα αποδυτήρια. Ήταν ξεκάθαρος στο να φύγει, μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο. Αυτό συμβαίνει όταν οι καταστάσεις στις ομάδες είναι δύσκολες. Κάποιοι παίκτες φτάνουν στα όριά τους. Πάει να δημιουργηθεί ωστόσο και ένα κλίμα ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα σ’ εμένα και τον κ. Βεντούρη. Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε με πράξεις. Δεν είναι σωστό να λέγονται τέτοια πράγματα πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι. Αυτά πρέπει να λείπουν για να αισθανθεί καλά η ομάδα. Ο Πανιώνιος έπρεπε να είναι διαφορετικός. Τον έχω ζήσει. Ξέρω και τον κόσμο και σε τι επίπεδο μπορεί να φτάσει η ομάδα. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Επιτέλους ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό».

Για το δημιουργικό πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης: «Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Πανιωνίου. Το δημιουργικό και το εκτελεστικό κομμάτι δεν είναι θέμα μόνο των επιθετικών. Χρειαζόμαστε μία καλύτερη συνολική λειτουργία και χρειαζόμαστε παίκτες. Όσο καλό επιθετικό παίκτη και να έχεις, εάν αυτός δεν έχει τα σωστά στηρίγματα, δεν μπορεί να κάνει καλή δουλειά. Το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα είναι η ψυχολογία. Αυτό φάνηκε και χθες όταν δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ. Δείχνουμε ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε σε κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Αλλά τα πράγματα δεν είναι μη αναστρέψιμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη μεταγραφική συνεργασία με τον Ολυμπιακό: «Υπάρχει μία πολύ μεγάλη συγκυρία και έχει κάθε δικαίωμα ο κόσμος να λέει κάτι αντίστοιχο. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχει συνεργασία του κ. Βεντούρη με τον κ. Μαρινάκη σε επαγγελματικό επίπεδο. Έρχομαι κι εγώ σαν προπονητής εδώ, που έχω περάσει τη μισή ζωή μου στον Ολυμπιακό. Αλλά ο κόσμος δεν ξέρει κάποια πράγματα. Για παράδειγμα ο Κουμόρτζι, πριν από λίγο καιρό, ήταν πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό, είχαν γίνει πολλές συζητήσεις με τον κ. Αντωνίου. Ωστόσο έγινε αυτή η διοικητική αλλαγή στον Παναθηναϊκό και χάλασε η μεταγραφή. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα περί συνεργασίας. Είμαι κατηγορηματικός. Στην Ελλάδα γίνονται συνειρμοί για τα πάντα. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα ενδιαφέρεται για έναν παίκτη γιατί να μην το συζητήσουμε;»

Για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να παραμείνει ο σύλλογος στην Σούπερ Λίγκα: «Είναι μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να κάνουμε. Στο ποδόσφαιρο ξέρετε ότι τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Η ομάδα δείχνει άλλο πρόσωπο όταν προηγείται, αλλά αδυναμία στις αντεπιθέσεις άλλων ομάδων. Ήθελα να γίνει ένα ξεκαθάρισμα των παικτών. Πρέπει να μειώσουμε το ρόστερ και ν’ ανέβουν στη βασική ομάδα ένα-δύο παιδιά από τις ακαδημίες. Υπάρχουν παιδία που μπορούν ν’ ανταποκριθούν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης