«Δεν είναι μυστικό, είναι ο Παναθηναϊκός»

«Δεν είναι μυστικό, είναι ο Παναθηναϊκός»
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, μίλησε για τα σημεία «κλειδιά» του νικηφόρου αγώνα με την Εφές Αναντολού (78-64) αλλά και για την ανοδική πορεία της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες.

«Είχαμε πει και πριν το παιχνίδι ότι αυτό το ματς ήταν εκταμίευση της νίκης με τη Λαμποράλ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε διάθεση και ενέργεια. Κάναμε λάθη στις περιστροφές και πως θα βγούμε σε κάποιους παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο το διορθώσαμε. Συνεχίσαμε να έχουμε το ομαδικό μας πνεύμα. Από τα 23 τρίποντα τα 20 έγιναν υπό πολύ καλές προϋποθέσεις. Μπορούσαμε να είχαμε καλό ποσοστό. Οι ασίστ μας με τα λάθη μας ήταν υπέρ μας. Ο Μπράμος έκανε σπουδαία δουλειά. Έκανε πράγματα που δεν αποτυπώνονται στα χαρτιά».

»Είναι τόσο απλό. Μας έλειπαν πολύ σοβαρά κομμάτια της ομάδας ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Η επίθεση πληρώνεται πολύ ακριβά. Πρέπει να φτιάχνεις την επίθεση. Στο κομμάτι της άμυνας, μας έλειπαν πολύ βασικά κομμάτια. Ο Λάσμε έλειπε τέσσερις μήνες και ο Ούκιτς παίζει με μία προπόνηση. Μας χαλάει την αλυσίδα, ειδικά σε κομβικές θέσεις όπως είναι του Λάσμε. Αυτό δημιούργησε εκνευρισμό στην ομάδα και κάποιοι επιβαρύνθηκαν. Έχουμε θέματα, έχουμε αυτογνωσία και προσπαθούμε να τα καλύψουμε. Είμαστε μία ομάδα με καλό κλίμα, που δουλεύει, δεν έχουμε κάνει τίποτα, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι κι αυτό είναι το μότο μας. Από αύριο είναι η ενέργεια της Δευτέρας για ένα ματς που είναι ιδιαίτερο. Βρεθήκαμε όλοι μαζί σταματήσαμε τα ταξίδια. Είναι σαν τον σεισμό. Μέσα από αυτά εμείς σφυρηλατηθήκαμε και υπάρχει σε όλο αυτό το ταξίδι που κάναμε, υπάρχει κάτι θετικό.

»Δεν είναι μυστικό. Είναι ο Παναθηναϊκός. Ξέρουν τα παιδιά ότι είναι ένα άθλημα κατοχής. Είναι πολλά τα παιχνίδια. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, αλλά ζητήσαμε να δίνουν ενέργεια τα παιδιά σε αυτούς που παίζουν».

Παράλληλα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στη μη χρησιμοποίηση του Παππά:

«Κάνουν ένα ταξίδι από ένα επίπεδο σ’ ένα πολύ μεγαλύτερο επίπεδο και κανένας αθλητής στο παρελθόν. Θυμάμαι τον Καλάθη που έμενε εκτός δωδεκάδας. Ο Νίκος πέρασε δύσκολη κατάσταση. Ακόμα και ο Βλάντο που έπαιξε λίγο, βρίσκει έναν ρόλο. Στην Ευρωλίγκα για δύο λεπτά μπορείς να καταστραφείς. Νομίζω έχουν δοθεί ευκαιρίες σχεδόν σε όλα τα παιδιά. Δεν με ρωτήσατε ποτέ γιατί δεν παίζει ο Χαραλαμπόπουλος. Έχω βγάλει πολλά παιδιά μέσω του δρόμου της δουλειάς και της προσπάθειας. Εγώ ανησυχώ γι’ αυτό το παιδί. Ο Νίκος ξέρει τη διαφορά του ελληνικού πρωταθλήματος με την Ευρωλίγκα. Και στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό έκαναν 2-3 χρόνια για να μπουν στην ομάδα».

Όσο για το αν η παρουσία κάποιων παικτών (Γκιστ, Λάσμε) βοηθάει τους άλλους (Διαμαντίδη);
«Στον τομέα της δημιουργίας προσπαθούμε μέσα από μικρά τρίλεπτα είτε με τον Διαμαντίδη μέσα είτε έξω να πάρουμε πράγματα από άλλα παιδιά. Αυτό το πράγμα το δουλέψαμε πάρα πολύ. Η ικανότητα του Διαμαντίδη βοηθάει και τον Λάσμε και τον Γκιστ. Νομίζω ότι έχουμε και θέματα στον τομέα της δημιουργίας. Στους μεγαλύτερους αγώνες θα έχουμε κάποια θέματα. Το ξέρουμε αυτό κι έχουμε αυτογνωσία».

Διαβάστε επίσης:
Τρίτη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο Top 16, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 23:28

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, 01:24