Χωρίς νίκη σε έξι εντός έδρας παιχνίδια παραμένει ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες έχασαν και σήμερα με 2-1 από την Ξάνθη, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, ενώ από την άλλη οι ακρίτες κατάφεραν να κερδίσουν για πρώτη φορά φέτος μακριά από την έδρα τους.

Ο Μπαστία άνοιξε το σκορ στο 14’ για τον Αστέρα, όμως στο 32’ ο Κατόνγκο και στο 41’ ο Κιντάνα με πέναλτι διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής των Αργυρόπουλου (54’) και Τζάγκι (53’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και δημιούργησε ευκαιρίες για να καταφέρει να προηγηθεί. Στο 4’ το σουτ του Μπαστιά σταμάτησε στον Λυμπερόπουλο, ενώ στο 5’ ο Ορόθκο με το κεφάλι σημάδεψε το δοκάρι. Στο 6’ ο Λυμπερόπουλος σταμάτησε το σουτ του Μπακασέτα, όμως το γκολ ήρθε στο 14’, όταν ο Μπαστιά σκόραρε με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ροτζέριο.

Οι Αρκάδες δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν να πιέζουν. Στο 29’ ο Ροτζέριο δεν κατάφερε να πετύχει το 2-0 σε τετ-α-τετ με τον Λυμπερόπουλο και έτσι κόντρα στη ροή του αγώνα η Ξάνθη έφτασε στην ισοφάριση.

Ο Κατόνγκο στο 32’ βγήκε στην πλάτη της άμυνα των γηπεδούχων και με πλασέ αξιοποίησε στο έπακρο την πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων και σημείωσε το 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 41’, όταν ο Μαρσελίνιο ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ορόθκο και ο Κιντάνα από την άσπρη βούλα του πέναλτι πέτυχε το Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 1-2.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη πήρε θάρρος και έχασε δύο ευκαιρίες για να φτάσει στην επίτευξη και τρίτου τέρματος. Στο πρώτο δίλεπτο ο Κατόνγκο ήταν ο πρωταγωνιστής, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει το σκορ.
Από το 53΄ και οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Τζάγκι και ο Αργυρόπουλος είδαν τη δεύτερη κάρτα του διαιτητή Θάνου, ο πρώτος για δυνατό φάουλ και ο δεύτερος για διαμαρτυρία.

Ο Αστέρας προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο Λυμπερόπουλος ήταν σε πολύ καλή μέρα και είπε «όχι» στο κοντινό σουτ του Ουριμπάρι (63΄), στην κεφαλιά του Φυτανίδη (68΄) και το σουτ του Λαδάκη (69΄).

Αστέρας Τρίπολης – SKODA Ξάνθη 1-2

Γκολ: 14′ Μπαστία – 32′ Κατόνγκο, 41′ πεν. Κιντάνα

Κίτρινες κάρτες: Αργυρόπουλος, Ορόθκο, Πουλίδο, Φορτούνης – Μπόατενγκ, Τζάγκι, Κομεσίδης

Κόκκινες κάρτες:
53′ Αργυρόπουλος – 53′ Τζάγκι

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος):
Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Καρέρα (46′ Φορτούνης), Μπαστία, Λαδάκης, Ροτζέριο (61′ Φυτανίδης), Αράς, Μπακασέτας (63′ Φράνκου).

SKODA Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος):
Λυμπερόπουλος, Φλίσκας, Αντεφέμι, Κωστούλας, Μπόατενγκ (70′ Μπέρτος), Βασιλακάκης (32′ Μαρσελίνιο), Τζάγκι, Κιντάνα, Κομεσίδης, Σουάνης (57′ Στρμπα), Κατόνγκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης