«Οφείλω πολλά στον Άρη» είπε ο Σέρχιο Κόκε, ο οποίος μίλησε για τους Houston Dynamo και το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Ο Ισπανός επεσήμανε ότι στη Θεσσαλονίκη πέρασε πέντε χρόνια και είχε δεθεί πολύ με τον κόσμο.

Η συνέντευξη:

Γιατί είναι σημαντικό να έρθεις να αγωνιστείς στο MSL;
«Όλο και περισσότεροι σημαντικοί ποδοσφαιριστές δοκιμάζουν την τύχη τους στις ΗΠΑ, μια όμορφη και ισχυρή χώρα. Αυτό με κάνει να πιστεύω πως στο μέλλον το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, όσα και τα ευρωπαϊκά».

Ποια ήταν η αντίδρασή σου όταν έμαθες για το ενδιαφέρον των Houston Dynamo;

«Το έμαθα πριν από ένα μήνα, αλλά δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα. Είχα συμβόλαιο με τον Άρη και ήξερα ότι δεν θα με άφηνε να φύγω εύκολα. Μετά από κάποιες συζητήσεις υποχώρησαν και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τη δυνατότητα να βρίσκομαι στις ΗΠΑ».

Γιατί δεν ήθελε ο Άρης να σε αφήσει να φύγεις;

«Πέρασα πέντε χρόνια στον Άρη. Όταν τους εξέφρασα την επιθυμία να αποχωρήσω, σε πρώτη φάση ήταν αρνητικοί σκεπτόμενοι τις αντιδράσεις του κόσμου. Οφείλω πολλά στον Άρη ωστόσο είχε έρθει ο καιρός να δοκιμάσω κάτι καινούργιο, παρόλο που αυτό θα στεναχωρούσε τους φίλους της ομάδας. Νομίζω κι αυτοί κατάλαβαν πως ήταν η κατάλληλη για να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Ήταν λυπηρό το αντίο. Η αγάπη τους ήταν ένα τεράστιο προνόμιο. Ελπίζω και εδώ να δεθώ τόσο γρήγορα με τον κόσμο».

Τι γνωρίζεις για τους Houston Dynamo και το MLS;

«Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για το στυλ παιχνιδιού. Δεν αγχώνομαι, πάντως, έχω πίστη στις δυνατότητές μου και είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσω».

Έρχεσαι σε μια νέα χώρα, σε αγχώνει το στάδιο προσαρμογής;

«Δεν αγχώνομαι εύκολα, ίσως να μου πάρει μερικές μέρες στην αρχή. Πιστεύω στον εαυτό μου. Μην ξεχνάτε ότι προέρχομαι από μία ομάδα που αγωνιζόταν σε υψηλό επίπεδο. Φέτος παίξαμε στο Europa League κόντρα σε ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Έτσι κι αλλιώς έχω περάσει πολύ καιρό μακριά από την πατρίδα μου την Ισπανία και ποτέ δεν είχα προβλήματα (προσαρμογής)».

Πώς θα περιέγραφες το αγωνιστικό σου προφίλ;

«Είμαι ένας από τους παίκτες που τους αρέσει το “τίκι-τάκα (γρήγορες πάσες, κίνηση χωρίς την μπάλα, ασφυκτικό πρέσινγκ)”, όπως λένε στην Ισπανία. Όσον αφορά στην τεχνική μου, νομίζω ότι έχω καλό έλεγχο της μπάλας και αξιόπιστο σουτ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης