Καμία πιθανότητα να παραχωρήσει τον Απόστολο Βέλλιο δεν έδωσε ο Γιάννης Τάκης. Ο διοικητικός επικεφαλής του Ηρακλή παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε επί παντός επιστητού, ενώ για τον νεαρό επιθετικό τόνισε: «Ο ποδοσφαιριστής δεν πωλείται. Σήμερα, με βάσει αυτά που ισχύουν, λέμε δεν πωλείται τον Ιανουάριο. Ή θα δεχτεί την πρόταση που του έχουμε κάνει ή, αν δεν τη δεχτεί, θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι».

«Αν έρθει πρόταση ενός εκατομμυρίου για την απόκτησή του θα δούμε. Σας λέω ότι με τα δεδομένα που ισχύουν τώρα, ο παίκτης δεν πωλείται. Το έχω ξαναπεί ότι ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και όποιος θέλει να παίζει στον Ηρακλή, θα παίζει. Επειδή ούτε αυτό το θέμα θέλουμε να γίνει σίριαλ, έχουμε κάνει μία πρόταση στον Αποστόλη που του αξίζει, γιατί είναι φέρελπις, και την Παρασκευή τον περιμένουμε εδώ για να υπογράψει. Σε περίπτωση που δεχτεί την πρόταση, θα μπει και ρήτρα πώλησης, όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει κάθε ομάδα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Νομίζω ότι ο ίδιος απέρριψε την πρόταση της Μπολόνια. Για την ΑΕΚ δεν έχω ιδέα τι έγινε. Η μόνη συζήτηση που έγινε για τον Βέλλιο ήταν το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό. Τώρα, δεν έγινε καμία συζήτηση με καμία ομάδα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τις προσθήκες του Ηρακλή απάντησε: «Τελειώσανε οι μεταγραφές. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο. Ο Καϊτά ήταν παίκτης που μας ενδιέφερε. Δυστυχώς φαίνεται ότι δε θα έρθει. Είναι κρίμα, πάντως, γιατί είναι καλός παίκτης. Επικοινωνήσαμε και κάναμε ό,τι μπορούσαμε να βγει η βίζα του, ο παίκτης όμως δεν πήγε. Δεν τα καταφέραμε».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε:

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Τον στηρίζουμε και τον στηρίζουμε γιατί έχουμε ξεκινήσει μαζί μια προσπάθεια. Δεν είναι λύση να αλλάζουμε συνεχώς προπονητές. Οι ομάδες χτίζονται με υπομονή. Θα συνεχίσουμε μαζί. Θέλουμε να τελειώσει η προπονητολογία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Γίρι Κρέιτσι: «Μάλλον πήγε να παίξει στη Ρουμανία. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μαζί του».

Για τον Μάουρο Μιλάνο: «Το συμβόλαιο έχει λυθεί με υπαιτιότητα του παίκτη, υπάρχει απόφαση από την ΕΠΟ. Του οφείλονται χρήματα από την προηγούμενη σεζόν. Έχουμε κάνει πρόταση, περιμένουμε απάντηση, πιστεύω ότι θα τα βρούμε. Έκανε τρεις εγχειρήσεις στο ίδιο σημείο, γεγονός που σημαδεύει την καριέρα ενός παίκτη».

Για τον Ντάιγκο Κομπαγιάσι: «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι μια μεγάλη απώλεια για το ρόστερ του Ηρακλή. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Την προηγούμενη Τρίτη έκανε εγχείριση στην Ιαπωνία. Εχει τακτοποιηθεί οικονομικά. Προς τιμήν του, χάρισε και ένα σημαντικό μέρος των ποσών που είχε να εισπράττει από τον Ηρακλή. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε ένα φίλο στην Ιαπωνία. Εχουμε επαφές μαζί του».

Για τον Βικτοράς Γιάκομπ: «Το καλοκαίρι και χαρακτήρα έδειξε και δέχτηκε να συνεχίσει σε συνθήκες περίεργες, όπως το έκαναν βέβαια και άλλοι παίκτες. Την προηγούμενη σεζόν, τη μισή ευκαιρία την έκανε γκολ. Φέτος δεν του πάει η μπάλα και ένα ποσοστό από τη δική του αφλογιστία αποτυπώνεται και στην επίθεση της ομάδας. Είναι περιουσιακό στοιχείο, σίγουρα, όμως, για να είναι και περιουσιακό στοιχείο θα πρέπει να είναι και αποτελεσματικό στοιχείο. Το θέλει και ο ίδιος για τον εαυτό του. Το καλοκαίρι ο Βίκτορας ήταν ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος και ο Βέλλιος ένας ελπιδοφόρος επιθετικός. Ο χρόνος συμμετοχής του είναι θέμα του προπονητή».

Για το δικαίωμα συμμετοχής στις υποχρεώσεις του Ηρακλή του Ζοέλ Επαλέ: «Για τον Επαλέ σήμερα ή αύριο θα έρθει ένα χαρτί από την Μπακού και όλα θα είναι έτοιμα».

Για τον αν η απόκτηση Βιτκόφκι σημαίνει λύση της συνεργασίας το καλοκαίρι με έναν εκ των Ελευθερόπουλου, Μπαντή: «Δεν υπάρχει κάποια σχέση σε αυτό. Ο Βιτκόφσκι είναι ένας τερματοφύλακας για τον οποίο είχαμε καλές πληροφορίες. Ήταν και μία επιλογή χαμηλού κόστους, που και αυτό παίζει το ρόλο του. Προέρχεται από μία χώρα με σχολή τερματοφυλάκων και είχαμε καλές απόψεις και από Πολωνούς που έχουν παίξει στην Ελλάδα. Είναι ένα παιδί που έρχεται να δυναμώσει την τριάδα των τερματοφυλάκων. Κρίθηκε ότι πρέπει να έχουμε ακόμη έναν εξίσου καλό με τους ήδη υπάρχοντες».

Για το άδειο Καυτανζόγλειο: «Στεναχωριέμαι που δε βλέπω το Καυτανζόγλειο γεμάτο, γιατί αυτός ήταν ο στόχος. Από την άλλη, δεν μπορώ να δώσω άδικο και στους ανθρώπους που έχουν βαρεθεί να γυρνάνε με το κεφάλι κατεβασμένο. Δε στεναχωριέμαι από τα παιδιά στο πέταλο. Εκεί με δύναμη στηρίζουν την ομάδα. Δε θέλω να φτάνουμε στο χείλος του γκρεμού για να συμμετέχουμε. Θα ήθελα ο κόσμος να είναι περισσότερος στο γήπεδο. Εχουμε το φθηνότερο εισιτήριο, σιγά-σιγά πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε».

Για τη στήριξη στην ομάδα: «Υπάρχει μία απογοήτευση και την καταλαβαίνω, γιατί κι εμείς έτσι νιώθουμε. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προστατεύσουμε την ομάδα και να κάνουμε μία καινούρια ομάδα από τα χαλάσματα που παραλάβαμε το καλοκαίρι. Δεν θέλουμε να τριγυρνάμε στα δικαστήρια και να έχουμε ανάγκη από αλλοδαπούς σωτήρες. Έχω σιχαθεί ως Ηρακλειδέας τη λέξη υπομονή, αλλά είμαι αναγκασμένος για ακόμη μία φορά να την πω. Χρειάζεται υπομονή και καθαρό μυαλό. Θέλουμε άλλους λίγους μήνες υπομονή. Η ομάδα θέλει τη στήριξη καθενός από εμάς. Στο γήπεδο, στον δρόμο, παντού, για να τα καταφέρουμε σε όλα τα επίπεδα ως Ηρακλής. Σαφέστατα ο σύλλογος έχει μία κρίσιμη καμπή. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που στην παρούσα φάση ενδιαφέρει τον πιο πολύ κόσμο. Δεν σταματά η προσπάθεια. Δεν απογοητευόμαστε από μία ή δύο άσχημες εμφανίσεις. Στηρίζουμε και στηριζόμαστε από την αγάπη και την τρέλα του καθενός. Στο τέλος θεωρώ ότι όλοι θα είμαστε καλύτερα απ’ ό,τι είμαστε τώρα και θα έχουμε μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να κάνουμε το σχεδιασμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης