«Δεν προχωράει ο Βοτανικός»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 18:08
«Δεν προχωράει ο Βοτανικός»
Την αίσθησή του ότι ο κόσμος θα ψηφίσει υπέρ της επιστροφής στη Λεωφόρο, αλλά και την άποψή του ότι είναι σχεδόν απίθανο να προχωρήσει το πρότζεκτ του Βοτανικού εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος σε πηγαδάκι που είχε με τους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το μπάσκετ:
«Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης, εννοείται πως δεν υπάρχει αμφισβήτηση για αυτό και φέτος αν δεν υπήρχε η διαιτησία θα είχε πάει στο Λονδίνο. Απλά έφερα το παράδειγμα του μπασκετικού Ολυμπιακού για να γίνει η σύγκριση με τον ποδοσφαιρικό και τον τρόπο που κατακτά τους τίτλους».

Για τον Φιγκερόα
: «Θα μιλήσουμε στο τέλος της εβδομάδας, είναι μεγάλος παίκτης, απλά το τεχνικό τιμ τον θέλει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Για το γήπεδο: «Για το θέμα της πενταετίας, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Πριν από λίγο καιρό δεν μπορούσαμε ούτε να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο. Τώρα μας δόθηκε η δυνατότητα για πέντε χρόνια και αυτό θα πάει και παραπάνω. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα γιατί δεν θα υπάρξει κανείς που να τολμήσει να πάρει την Λεωφόρο».

Για τον Βοτανικό: «Αν βρει πόρους ο δήμος και φτιάξει το γήπεδο και μας το παραχωρήσει έναντι πολύ μικρού τιμήματος, όχι όπως το ΟΑΚΑ, τότε δεν θα πούμε όχι. Δεν το βλέπω πιθανό. Που να βρει ο δήμος τα λεφτά αν και ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα».

Για τη Λεωφόρο: «Στις σκέψεις μας είναι να κατασκευάσουμε κάθε κερκίδα ξεχωριστά. Να την γκρεμίζουμε και να την φτιάχνουμε από την αρχή. Θα προχωράμε, έτσι, στη δημιουργία της νέας Λεωφόρου ανάλογα με τα χρήματα που θα έχουμε. Σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αντιστήριξης.
Έχουν γίνει στατικές μελέτες. Κοιτάμε τον όγκο του γηπέδου που μπορεί να φτιαχτεί με βάση τα μέτρα που είναι τώρα και το ύψος. Οι στατικές μελέτες έχουν δείξει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορούν να προχωρήσουν. Με τους εμπορικούς χώρους θα δούμε τι θα γίνει. Το μοντέλο του «Καραϊσκάκης» έχει αποτύχει. Είναι το πιο άσχημο γήπεδο της Ευρώπης».

ΓΙΑ ΑΜΚ: «Θα συσταθεί μια εταιρία μέσω της οποίας θα έρθουν τα λεφτά. Θα είναι 4-5 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν αποπληρωθούν οι δόσεις, τα χρήματα μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές. Έχουν μπει έναντι της αύξησης στα ταμεία της ΠΑΕ 3.100.000».

Για την Παιανία: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να την χρησιμοποιούμε με χαμηλό μίσθωμα είτε να συζητήσουμε για την αγορά των εγκαταστάσεων από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Έχει γίνει ήδη μία επαφή και δεν ήταν ιδιαίτερα αρνητική».

Για τη στήριξη στον Αναστασίου: «Εννοείται ότι θα τον στηρίξουμε. Εδώ στηρίξαμε τόσο πολύ τον Φερέιρα, δεν θα στηρίξουμε τον Αναστασίου που είναι και Έλληνας και στο ξεκίνημά του;»

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 18:12