Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στο Top-16 της Ευρωλίγκα και ο Δημήτρης Ιτούδης με την ευκαιρία ενημέρωσε το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα των «πράσινων». Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως στην επόμενη φάση της διοργάνωσης τα λάθη δεν συγχωρούνται.

Η άποψη του Δημήτρη Ιτούδη:

«Γεια σας και πάλι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλάμε λίγο πριν το τέλος της χρονιάς με την αυλαία της κανονικής περιόδου να έχει πέσει. Κλείσαμε αυτή την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας με ένα ρεκόρ 7-3, το οποίο μας φέρνει στη δεύτερη θέση του ομίλου μας. Θεωρώ ότι δικαίως βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση από τη στιγμή που χάσαμε δύο φορές από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη δεύτερη φορά κατά κράτος, με τα 2’21’’ του τρίτου δεκαλέπτου να μας στοιχίζουν ιδιαίτερα.

Η ΤΣΣΚΑ γενικότερα ήταν καλύτερη τουλάχιστον στον όμιλό μας. Από εκεί και πέρα, ατενίζουμε το μέλλον, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το Top16 είναι μια ιδιαίτερη φάση σε αυτή τη διοργάνωση, γιατί ό,τι έκανες πριν δεν μετράει. Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Δεν συγχωρούνται λάθη εδώ και το ξέρουμε καλά. Είναι τέτοια η μορφή του Top16, έχοντας μόνο έξι παιχνίδια, ώστε το καθένα από αυτά να είναι ένας τελικός. Αυτή είναι η δική μας η προσέγγιση.

Το σημαντικό είναι ότι -όπως είπε και ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με την Μπρόζε Μπάσκετς- ενώ είχαμε ένα διάστημα που προσπάθησαν και βοήθησαν κάποιοι παίκτες περισσότερο, ξαναγυρίσαμε στο ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια περισσότερων παικτών για ποιοτικά λεπτά. Και όταν λέω ποιοτικά μπορεί να είναι 2 ή 15 αυτά τα λεπτά, αλλά τα χρειαζόμαστε από όλους τους παίκτες. Και στην προπόνηση… Όχι μόνο στους αγώνες. Όταν αναφέρθηκε ο Ζέλικο σε αυτό το θέμα, εννοούσε ότι έχει να κάνει με τα ποιοτικά λεπτά και τη βοήθεια όλων και στην προπόνηση, γιατί η προπόνηση είναι ο καθρέφτης του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά για την κανονική περίοδο μπορούμε να πούμε πολλά. Σε ένα μεγάλο κομμάτι της, παίξαμε χωρίς τον Τσαρτσαρή και σε όλη χωρίς τον Περπέρογλου. Ευτυχώς αυτή τη στιγμή τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και από τους δύο και ευχόμαστε πως το δικό τους δώρο, προς τους εαυτούς τους πριν από όλα, θα είναι να είναι υγιείς. Όπως καταλαβαίνουμε και το ξέρουμε πολύ καλά και ο κόσμος και όλοι μας, για να επιστρέψεις από έναν τραυματισμό μακροχρόνιο, χρειάζεται και μια μακροχρόνια προσπάθεια για να επανέλθεις σε καλό επίπεδο αγωνιστικά. Δεν θα είναι έτοιμοι άμεσα, αλλά θα χρειαστούν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να ενσωματωθούν στην ομάδα. Η επιστροφή τους, το να είναι υγιείς, σημαίνει ότι θα έχουμε κι ένα καλύτερο επίπεδο στην προπόνηση και αυτό είναι σημαντικό.
Συνεχίσαμε με δύο προπονήσεις μετά τον αγώνα με την Μπρόζε Μπάσκετς, χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί και στη συνέχεια οι παίκτες θα έχουν το χριστουγεννιάτικο ρεπό τους. Θα ασχοληθούμε με το τι κάναμε την Τετάρτη, αλλά και με τον αγώνα απέναντι στο Ρέθυμνο.

Πριν κλείσουμε τη σημερινή μας αυτή επικοινωνία, θα ήθελα να πω κι ένα μεγάλο ”ευχαριστώ” σε εσάς, για τη μεγάλη προσέλευσή σας στο ΟΑΚΑ στη διάρκεια της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Το αισθάνονται οι παίκτες, είναι πολύ καλό που βλέπουν εσάς να βοηθάτε αυτή την ομάδα και να την ανταμείβετε με το χειροκρότημά σας για ότι έχει πετύχει και για ότι πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει στο μέλλον. Στο Top16 σας θέλουμε να είστε παρόντες σε μεγαλύτερο αριθμό. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι θα θέλαμε να δούμε γεμάτο το γήπεδο, γιατί πιστεύω ότι αυτή η θέση που κατακτήσαμε, η δεύτερη, σημαίνει ότι οι πρώτοι, οι τρίτοι και οι τέταρτοι των άλλων ομίλων δεν θα είναι και τόσο ευχαριστημένοι που θα έχουν τον Παναθηναϊκό απέναντί τους. Οπότε, όταν θες να κάνεις κάτι σημαντικό σε μια διοργάνωση, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να παίξεις με τις καλύτερες ομάδες και έτσι γίνεται πάντα. Έχουμε εμπειρία από αυτό, γιατί όταν κατακτήσαμε τρόπαια είτε σε πλέι οφ είτε σε φάιναλ φορ αποκλείσαμε μεγάλες ομάδες.. Και θέλουμε και τη δική σας βοήθεια και παρουσία, για να πετύχουμε και φέτος τους στόχους μας…

Μέχρι τότε να είστε καλά και είμαι σίγουρος ότι θα τα πούμε και πάλι στο ΟΑΚΑ…

Δημήτρης».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης