Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη «φωτιά» κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και εν τέλει… κάηκε.

Στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι της σειράς των προημιτελικών της Euroleague, που διεξήχθη και πάλι στο ΟΑΚΑ και το οποίο είχε συγκλονιστική εξέλιξη, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ηττήθηκε με 94-92 στην παράταση από το συγκρότημα του Μπλατ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτήν τη νίκη οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά (σ.σ.: η ελληνική ομάδα είχε νικήσει με 93-73 στο πρώτο ματς), ωστόσο έσπασαν το πλεονέκτημα έδρας των «πράσινων».

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Καϊμακόγλου με 20 πόντους, ενώ 16 και 15 πρόσθεσαν ο Μπατίστ και ο Γιασικεβίτσους.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Τελ Αβίβ για δύο ακόμη αγώνες, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να χρειάζονται οπωσδήποτε μία τουλάχιστον νίκη επί ισραηλινού εδάφους για να ελπίζουν σε πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 2-0 απόψε και να αποκτήσουν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Εντούτοις στην παγκόσμια ημέρα ύπνου, η Μακάμπι, η οποία παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη, σε σχέση με το πρώτο ματς, κατάφερε να… υπνωτίσει τους «πράσινους», κλέβοντας τους τη νίκη και παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας.

Βέβαια και οι «πράσινοι» έδωσαν αρκετά δικαιώματα, δεδομένου ότι παρουσίασαν έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Οι δύο ομάδες στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ, με καμία από τις δύο να μην μπορεί να «χτίσει» διαφορά ασφαλείας.

Πάντως η ομάδα του Μπλατ με τρίποντο του Σμιθ ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου απέκτησε διαφορά επτά πόντων, ενώ έφτασε ακόμη και στο +10, 58-68.

Σε εκείνο το σημείο όμως πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος με δύο τρίποντα μείωσε τη διαφορά στους έξι πόντους (64-70), με τον Οχαγιόν να απαντάει ωστόσο με σουτ από τα 6.75, δίνοντας και πάλι… αέρα εννέα πόντων (64-73) στη Μακάμπι, στο 35ο λεπτό.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» με… μπροστάρη τον Γιασικεβίτσιους, ο οποίος πέτυχε τρία τρίποντα έφτασαν τη διαφορά στο -3 (73-76), ενώ βρέθηκαν σε απόσταση βολής με δύο εύστοχες βολές του Σάτο(75-76).

Ο Παπαλουκας έκανε το 80-77 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, αλλά ο Μάικ Μπατίστ αποδείχθηκε εξίσου ψύχραιμος και με 2/2 βολές μείωσε σε 80-79, 1.34’ πριν από το φινάλε.

Ο Αμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού με κάρφωμα έφερε το παιχνίδι στη γραμμή εκκίνησής του (81-81, 1.10’ για τη λήξη), αλλά ο Μπλου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Μακάμπι (81-83).

Η τρομερή τάπα του Διαμαντίδη στο Λάνγκφορντ, με 28 δευτερόλεπτα να απομένουν, έδωσε το δικαίωμα στον Καϊμακόγλου να κερδίσει φάουλ και 13,2’’ πριν από το φινάλε να ισοφαρίσει σε 83-83.

Η ομάδα του Μπλατ είχε τη τελευταία επίθεση, αλλά το εύστοχο σουτ του Λάνγκφορτ ήταν εκπρόθεσμο, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να λήξει ισόπαλη 83-83 και να οδηγηθεί στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Μάικ Μπατίστ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, χαρίζοντάς της προβάδισμα δύο πόντων (92-90), ένα λεπτό πριν από το φινάλε της παράτασης.

Εντούτοις ο Μπλου δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τρίποντο «έγραψε» το 93-92 για τους Ισραηλινούς, με 29,8’’ να απομένουν για τη λήξη.

Ο Γιασικεβίτσιους αστόχησε σε τρίποντο 22’’ πριν από τη λήξη και ο Λάνγκφορτ με μία βολή διαμόρφωσε το τελικό 94-92, αφού τόσο ο Διαμαντίδης όσο και ο Λιθουανός άσος αστόχησαν στην εκπνοή του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-41, 58-61, 83-83, 92-94 (παρ.)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 12, Λόγκαν 2, Καλάθης 3, Σμιθ 3(1), Βουγιούκας 4, Σάτο 3, Μάριτς 2, Μπατίστ 16, Καϊμακόγλου 20, Τσαρτσαρής 12, Γιασικεβίτσιους 15.

Μακάμπι (Μπλατ): Παπαλουκάς 5, Χέντριξ 11, Ελιγιάχου 2, Μπλου 16, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 17, Σμιθ 15, Οχαγιόν 15, Τζέιμς 7, Μπερστάιν, Μάλετ, Πνίνι.

Το ξεκίνημα του αγώνα

Τα τελευταία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου

Το τέταρτο δεκάλεπτο

Η παράταση

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης