Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίβιτσα Όλιτς, η Μπάγερν Μονάχου έκανε «πάρτι» στο «Ζερλάν», εξασφαλίζοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Βαυαροί, χάρη σε χατ-τρικ του Κροάτη φορ (26’, 66’, 77’) επικράτησαν με 3-0 της Λιόν, και έτσι με απολογισμό δύο νίκες (1-0 το πρώτο ματς) πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της 22ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ θα τεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με μία εκ των Μπαρτσελόνα-Ίντερ, οι οποίες θα κονταροχτυπηθούν αύριο στο «Καμπ Νου», στη ρέβανς του 3-1 στο Μιλάνο.

Η γερμανική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας με το… καλησπέρα τις άγριες ορέξεις της.

Στο 26′ μάλιστα ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα με τον Όλιτς. Ο 29χρονος στράικερ υποδέχθηκε την μπάλα στην «καρδιά» της γαλλικής άμυνας, έπειτα από κάθετη πάσα του Ρόμπεν και προσωπική ενέργεια του Μίλερ και αφού γύρισε μέτωπο στην εστία δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όλιτς είχε… τρελά κέφια και στο 66’ «χτύπησε» εκ νέου, αφού μετά από πάσα του Αλτιντόπ ανάγκασε για δεύτερη φορά τον Μπουτ να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Για να φτάσουμε στο 77’, όταν και πάλι ο Όλιτς με το τρίτο προσωπικό του γκολ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της Μπάγερν.

ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιελ):Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Μπουμσόνγκ, Σισοκό (46′ Γκομίς), Γκοναλόν, Μακούν, Γκοβού, Ντελγκάδο (68΄ Πιάνιτς), Μπαστός, Λόπες (79΄ Έντερσον)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ)
: Μπουτ, Κοντέντο, Μπάντστουμπερ, Βαν Μπούιτεν (46′ Ντεμικέλις), Λαμ, Φαν Μπόμελ, Σβάινσταϊγκερ (79΄ Αλάμπα), Άλτιντοπ, Μίλερ, Ρόμπεν (76΄ Κλόζε), Όλιτς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης