Μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση 89 ετών από την ίδρυση της ΑΕΚ, έμελλε να γραφτεί στο ΟΑΚΑ μία από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «τελικός» της «Ένωσης» με τον Πανθρακικό την Κυριακή εξελίχθηκε σε… τραγωδία, αφού διεκόπη στο 87ο λεπτό και πλέον η ομάδα του Δέλλα απειλείται με αφαίρεση βαθμών, με τον υποβιβασμό στη Football League να είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ για τους «κιτρινόμαυρους».

(Ένας οπαδός της ΑΕΚ δεν μπορεί να πιστέψει την εξέλιξη του ματς για την ομάδα του)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 87ο λεπτό της κρίσιμης αναμέτρησης κι ενώ ο «δικέφαλος» βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, μετά το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη, οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Οι παίκτες των δύο ομάδων και οι διαιτητές, όπως είναι φυσικό, κατέφυγαν στα αποδυτήρια, προκειμένου να προστατευτούν, και παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της «Ένωσης», ο ρέφερι Τριτσώνης δεν συμφώνησε να αρχίσει εκ νέου το ματς.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, η ΑΕΚ – για πρώτη φορά στην ιστορία της – απειλείται με υποβιβασμό στη Football League. Κι αυτό, διότι βάσει του ΚΑΠ η πιθανότερη τιμωρία της θα είναι ο μηδενισμός του ματς με τον Πανθρακικό, ενώ παράλληλα θα της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο.

ΤΟ ΓΚΟΛ, ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΟΑΚΑ

Επειδή όμως υπήρχε και αγωνιστικό μέρος στο επεισοδιακό – όπως εξελίχθηκε – ματς, η ΑΕΚ προσπάθησε αρχικά να κυριαρχήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, και στο 33΄ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα για τον Πανθρακικό.


(Ούτε οι κάμερες ξέφυγαν από το μένος των οπαδών της Ένωσης)

Ο Βαϊρουά εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (37′), ο Μουνάφο εκτέλεσε το φάουλ για τους φιλοξενούμενους, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή.

Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ κέρδισε δύο φάουλ σε καλή θέση, το πρώτο με εκτελεστή τον Ανάκογλου και το δεύτερο τον Φέτση, αλλά η μπάλα δεν βρήκε τα δίχτυα.

Ευκαιρία για την ΑΕΚ με την επανέναρξη, όταν ο Ανάκογλου εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες ύστερα από σέντρα του Τσουμάγκα, αλλά ο Κουτσόπουλος βγήκε και «καθάρισε» για τους φιλοξενούμενους. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει χώρους και άλλαζε πολλές φορές την μπάλα στο κέντρο, αδυνατώντας να φτάσει στην περιοχή των Θρακιωτών.

Στο 74′ ο Πανθρακικός κέρδισε κόρνερ, με τον Λουσέρο να πηγαίνει να το εκτελέσει, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ έριξαν αντικείμενα και κάποιοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή διακοπή.

Το ματς άρχισε  στο 83΄ και 4 λεπτά αργότερα, στο 87΄, συνέβη ό,τι θα απευχόταν οποιοσδήποτε φίλαθλος της ΑΕΚ: ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης με αυτογκόλ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανθρακικό και αυτό επέφερε την εισβολή μερίδας οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Παίκτες και διαιτητές κατέφυγαν στα αποδυτήρια και το ματς διεκόπη εκ νέου.


(Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν εισβάλει στον στίβο του Ολυμπιακού Σταδίου)
 
Στη συνέχεια, άρχισαν οι «διαβουλεύσεις» μέσα στα αποδυτήρια, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να παρακαλούν να ξεκινήσει και πάλι το ματς και να παιχθεί έστω και για ένα λεπτό (ενώ μαζί με την πρώτη διακοπή και τις καθυστερήσεις θα έπρεπε να παιχθούν άλλα 15 λεπτά), ώστε να αποφύγει η ομάδα τον μηδενισμό και την τιμωρία (πιθανή αφαίρεση βαθμών).

Τελικά, 1,5 ώρα μετά την εισβολή των φιλάθλων, ανακοινώθηκε ότι η διακοπή ήταν οριστική, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα χάσει το ματς με 3-0 και πλέον, ως προς την όποια τιμωρία της, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τι θα γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα.

Κίτρινες: Ανάκογλου, Φέτσης – Χρήστου, Λουσέρο, Κάστσελαν

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Αραμπατζής, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Γκερέιρο, Φέτσης (67΄ Ρίκκα), Ανάκογλου (83΄ Καραλής), Πετρόπουλος, Φούντας

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης, Καστσελάν, Μουνάφο, Λουσέρο, Βαϊρουά (52΄ Μίνγκας), Μπαϊκαρά, Παπαδόπουλος


(Ο προπονητής Τραϊανός Δέλλας)

(Mελισσανίδης-Μπάγεβιτς στην εξέδρα)

Έφαγαν ξύλο και παίκτες της ΑΕΚ

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Η οπαδική βία τύφλωσε μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, καθώς χτύπησαν μέχρι και παίκτες της ομάδας τους, μετά τη διακοπή στο επεισοδιακό ματς στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην «Ένωση» και τον Πανθρακικό.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη και το 0-1 για την ομάδα της Θράκης, κάποιοι οπαδοί που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο επιτέθηκαν στους Αντώνη Πετρόπουλο και Παύλο Μητρόπουλο.

Οι δύο ποδοσφαιριστές δέχτηκαν αρκετές κλωτσιές και μπουνιές, καθώς είχαν την ατυχία να μην προλάβουν να μπουν έγκαιρα στη φυσούνα.

Βέβαια από το μένος των ανεγκέφαλων δεν ξέφυγαν και οι φιλοξενούμενοι. Ο Λουσέρο αποχώρησε με θλαστικό τραύμα στα πλευρά, ενώ τραυματίστηκε στο μάτι ένας από τους συνεργάτες του Παύλου Δερμιτζάκη.

«Καίει» την ΑΕΚ το φύλλο αγώνα

Καταδικαστικά για την ΑΕΚ είναι τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα με τον Πανθρακικό.

Εκτός από την οριστική διακοπή του αγώνα, ο διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης έγραψε επιπλέον και για τραυματισμό του Λουσέρο και ως εκ τούτου προβλέπεται ακόμα πιο επιβαρυντική ποινή για την «Ένωση».

Παράλληλα ο ρέφερι της επεισοδιακής αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ επισημαίνει ότι επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο για να διαπιστώσει αν μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι και συνθήκες που υπήρχαν ήταν ο λόγος που τον ανάγκασε να διακόψει οριστικά το ματς.

Σε κάθε περίπτωση, η αφαίρεση βαθμών μετά απ’ όλα αυτά φαντάζει ακόμα πιο δεδομένη και δεν μοιάζει να υπάρχει πλέον κανένας τρόπος να αποφευχθεί ο υποβιβασμός για την ΑΕΚ.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα:

«Στο 88ο λεπτό εκατοντάδες φίλοι της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο με καδρόνια, πέτρες, σίδερα και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και μας κυνήγησαν. Παίκτες, προπονητές και όσοι άλλοι ήταν στο γήπεδο έτρεξαν προς τη φυσούνα για να γλιτώσουν. Μας πρόλαβαν, μας χτύπησαν, χτύπησαν και τον ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού Λουσέρο, καθώς και τον εκπρόσωπο Χάρη Μαυρομάτη.

Εκεί έγινε ποδοπάτημα και πολλοί προσπάθησαν να εισέλθουν στα αποδυτήρια. Έγινε επίσης απόπειρα κάποιοι να εισέλθουν και στα αποδυτήρια των διαιτητών. Μετά από 20 λεπτά παραμονής στα αποδυτήρια έκανα βόλτα στον αγωνιστικό χώρο και διαπίστωσα ότι γινόταν χαμός, έλειπαν σημαιάκια από τα κόρνερ, πάγκοι. Μια εικόνα πολέμου και έτσι αποφάσισα να διακόψω το παιχνίδι».

Με αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. έφυγε ο Τριτσώνης

Σε… θρίλερ εξελίχθηκε η αποχώρηση του διαιτητή Σταύρου Τριτσώνη από το ΟΑΚΑ, μετά τη λήξη του επεισοδιακού ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Πανθρακικό.

Ο ρέφερι της αναμέτρησης έμεινε για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια προκειμένου να γράψει το φύλλο αγώνα και στη συνέχεια αποχώρησε, υπό δρακόντεια μέτρα.

Μάλιστα, δεδομένου ότι έξω από το ΟΑΚΑ περίμενε αρκετός κόσμος της ΑΕΚ, προκειμένου να του τα… ψάλει εξ αμάξης, για το γεγονός ότι διέκοψε οριστικά το ματς, κρίθηκε σκόπιμο να φύγει ο Τριτσώνης με αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Επεισόδια και στον σταθμό «Ειρήνη»

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα επεισόδια μεταφέρθηκαν, μετά τη διακοπή του ματς, στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, όπου εκεί οι οπαδοί της «Ένωσης» συνεπλάκησαν με τους άνδρες των ΜΑΤ.



Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει περισσότερες από 10 προσαγωγές, ενώ ένας αστυνομικός χτύπησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης