Αν και… δουλειά του είναι να εμποδίζει τους αντιπάλους του να πετυχαίνουν γκολ, στον σημερινό εκτός έδρας αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με τη Λιθουανία, για τη δεύτερη αγωνιστική του 9ου προκριματικού ομίλου του Euro U-21 2011… είπε να «κλέψει» λίγη από την αίγλη των επιθετικών.

Στον αμυντικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Σωκράτη Παπασταθόπουλο αναφερόμαστε φυσικά, ο οποίος με κοντινό πλασέ στο 76’  στον αγώνα του «Suduva, χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια, η οποία επικράτησε τελικά με 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική Ελπίδων, μετά το σημερινό αποτέλεσμα διπλασίασε τις νίκες της, κάνοντας έτσι αποφασιστικό βήμα για την προκριση της στα τελικά του Euro U-21 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα λεπτό πριν το «χρυσό» γκολ του Παπασταθόπουλου, ο Κώστας Μήτρογλου είχε δοκάρι. Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ελληνικής ομάδας είναι προγραμματισμένη για τις 8 Σεπτεμβρίου 2009, εναντίον της Αγγλίας, την οποία θα αντιμετωπίσει εντός έδρας.

Λιθουανία: Τσερνιάουσκας, Κλιμαβίτσιους, Φρίντρικας, Ουρμπάιτις, Πάπτσις, Βαϊτκούνας, Μορόζ, Ζέκας (46΄ Ζαγκούρσκας), Ρεμέζα (81΄ Ματουλεβίτσιους), Ελιόσιους (90΄+Βάσκελα), Νοβικόβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα: Στρατηλάτης, Παπάζογλου (46΄ Γιάντσης), Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιάκκας, Κουτσιανικούλης (80΄ Παπαδόπουλος), Πλιάτσικας, Μήτρογλου, Ταχτσίδης (46΄ Δημούτσος), Ιωαννίδης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών 

Νίκος Νιόπλιας: «Ήταν μια σημαντική νίκη για την ομάδα μας και πιστεύω ότι ήμασταν εμφανώς καλύτεροι των αντιπάλων. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και ήμασταν γενικά αργοί στις κινήσεις μας. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε περισσότερο, μεταφέραμε γρήγορα τη μπάλα στην επίθεση και στο τέλος πετύχαμε το γκολ της νίκης.

Φάνηκε σε αυτόν τον αγώνα η αποχή από αγωνιστικές υποχρεώσεις πολλών παικτών. Η ομάδα έχει χαρακτήρα νικητή και δείχνει ότι μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Άλλωστε είναι η συνέχεια της εθνικής Νέων, η οποία είχε φτάσει στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη. Είναι καλό που πήραμε έξι βαθμούς στα δύο πρώτα ματς του ομίλου και περιμένουμε τους Αγγλους στην έδρα μας για να συνεχίσουμε τις επιτυχίες».

Γιώργος Σιάκκας: «Στόχος μας ήταν να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και τα καταφέραμε. Δεν ήμασταν τόσο καλοί για να φτάσουμε σε εύκολη επικράτηση, όμως το σημαντικό είναι ότι έχουμε ξεκινήσει στη διοργάνωση με δύο νίκες. Εχουμε στη συνέχεια δύο δύσκολα ματς και οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε καλύτερες εμφανίσεις για να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα».

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:

Ομάδες

Αγώνες

Βαθμοί

Ελλάδα

2

6

Αγγλία

0

0

Πορτογαλία

0

0

Λιθουανία

1

0

Π.Γ.Δ.Μ

1

0

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης