Για να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο τον… εφιάλτη, τα διεθνή Μέσα που ασχολήθηκαν με την ήττα της «γαλανόλευκης», κάνουν συνεχώς αναφορά στην κατάκτηση του Euro 2004 για να δείξουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας 11 χρόνια μετά το έπος της Πορτογαλίας.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι αναφορές στην οικονομική κατάσταση της χώρας, δίχως όμως να χρησιμοποιείται σαν… άλλοθι ή να συγκρίνονται τα δύο πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν αναφορές που έγιναν στα διεθνή ΜΜΕ για τη… νύχτα ντροπής:

Guardian: «Τα Νησιά Φερόε εξευτέλισαν την Ελλάδα με δεύτερη νίκη εις βάρος της στα προκριματικά του Euro 2016. Όταν ο Λαρς Όλσεν είχε τονίσει ότι η νίκη της ομάδας του πριν από μερικούς μήνες ήταν κάτι “ηχηρό” σε όλο τον κόσμο, δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό θα επαναλαμβανόταν».

ESPN: «Για δεύτερη φορά, τα Νησιά Φερόε νίκησαν την Ελλάδα στα προκριματικά. Πέτυχαν ακόμα μια νίκη που θα είναι αξιομνημόνευτη, επίκρατώντας 2-1. Οι νίκες που μετρούσαν μέχρι στιγμής τα Νησιά Φερόε ήταν κόντρα σε ομάδες δυναμικότητας όπως το Σαν Μαρίνο ή το Γιβραλτάρ και γι’ αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η νίκη επί της Ελλάδας, αφού βρίσκεται σε τοπ ανταγωνιστικό επίπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

FoxSports: «Η Ελλάδα έμεινε στον… τόπο και πάλι από ομάδα μικρότερης δυναμικότητας. Τα Νησιά Φερόε πέτυχαν ακόμα μια νίκη – έκπληξη επί των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004. Η ήττα αυτή για την Ελλάδα έρχεται τη στιγμή που η Κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση από τους δανειστές και υπάρχουν φόβοι χρεωκοπίας».

BBC: «Τα Νησιά Φερόε συγκλονισαν την Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο και… μαντέψτε τι έγινε! Το έκαναν ξανά με σκορ 2-1!».

Πηγή: gazzetta.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης