Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του εντός έδρας παιχνιδιού της ΑΕΚ με την Στουρμ Γκρατς, το τέλος του οποίου βρήκε την ελληνική ομάδα να χάνει με 2-1 σκορ, παρά το γεγονός ότι είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Μανόλο Χιμένεθ (προπονητής της ΑΕΚ): «Είναι ξεκάθαρο ότι χάσαμε επειδή μείναμε με δέκα παίκτες. Όταν ήμασταν 11 εναντίον 11 είδατε την Στουρμ να πλησιάζει, έστω, την περιοχή μας; Γυρίζεις προς τα πίσω σε ένα ματς για δύο λόγους. Ή επειδή το επιλέγεις ή επειδή σε αναγκάζουν οι αντίπαλοι. Ακόμα και έτσι όμως μέχρι τα τελευταία λεπτά τα πήγαμε καλά παρά το γεγονός ότι είχαμε μέσα και δύο νεαρούς παίκτες. Το ποδόσφαιρο δεν είναι αριθμητική είναι μία συνεχής κίνηση και επειδή μπάλα γυρνάει δεν ξέρεις τι θα γίνει. Αν δεν υπήρχαν λάθη, δεν θα μπαίνανε γκολ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αλλαγή του Λεονάρντο: «Ο Λεονάρντο είναι τόσο εκρηκτικός παίκτης που γύρω στο 70΄ζητά αλλαγή πάντα και πρέπει να βγαίνει γιατί μπορεί η παραμονή του στο ματς να κοστίσει. Εγώ είμαι προπονητής εδώ και ξέρω την κατάσταση και την δυνατότητα των παικτών μου. Κάποια πράγματα δεν μπορώ να σας τα εξηγώ. Ήμασταν με δέκα παίκτες και μπροστά στο σκορ 1-0. Δεν γινόταν να αφήσω μέσα και τον Λεονάρντο και τον Κάρλος και τον Γκούντγιονσεν. Έπρεπε να βγάλω έναν και έβγαλα αυτόν με την μικρότερη αντοχή από όλους».

Για την αποβολή του Δέλλα: «Ο Τραϊανός είναι από τους πιο σοβαρούς επαγγελματίες που έχω συναντήσει ποτέ. Πέρυσι μην ξεχνάτε ότι μας έδωσε το Κύπελλο. Σήμερα έτυχε να είναι αυτός που θα κάνει ένα λάθος. Έχω δει ελάχιστους παίκτες σαν αυτόν στην καριέρα μου και δεν μπορώ να καταλάβω την κακία σας ώρες-ώρες».

Για τα παράπονα των φιλάθλων της ΑΕΚ: «Οι φίλαθλοι πάντα θα παραπονιούνται και πάντα έχουν δίκιο. Αλλά δεν γίνεται να τους ικανοποιήσουμε όλους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό που λέμε από την αρχή. Θα πηγαίνουμε αυτοί που είμαστε και θα δίνουμε τα πάντα για τη νίκη σε κάθε ματς. Στο τέλος θα δείτε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν νιώθει πίεση μετά τα τελευταία αποτέλεσμα: «Εγώ δεν νιώθω καμία πίεση. Έχω διάθεση, ταπεινά και τίμια, να κάνω την δουλειά μου. Όταν θα έρχονται αναποδιές θα είμαι ο υπεύθυνος. Όλοι έχουμε μερίδιο και εγώ το μεγαλύτερο. Αν δούμε με ηρεμία τα γκολ που δεχθήκαμε είναι από μπαλιές που χάναμε στο κέντρο του γηπέδου. Χαμένες μπαλιές από μας στο κέντρο».

Τραιανός Δέλλας (ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ):
«Μην ψάξετε για υπαίτιους, εγώ είμαι υπεύθυνος και ξέρω ότι το λάθος μου στοίχισε στην ομάδα. Δυστυχώς, βέβαια, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά. Κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση για φέτος. Είχαμε διάθεση, αλλά τελικά δεν πήραμε τίποτα».

Για το αν έχει ευθύνη ο Χιμένεθ για το αποτέλεσμα: «Ο προπονητής δεν έχει και πολλές επιλογές στον πάγκο. Δεν είναι πάντα υπεύθυνος αυτός για τις ήττες. Πολλές φορές τα λάθη μας κρίνουν τους αγώνες και απόψε έκανα λάθος. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου τέτοια λάθη».

Για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν μετά το τέλος του αγώνα: «Ο κόσμος είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Προσπάθεια όμως έγινε».

Ρότζερ Γκερέιρο (ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ): «Το καλό που έχει το ποδόσφαιρο είναι ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει σε λίγες μέρες. Σήμερα φεύγουμε απογοητευμένοι με την άδικη νίκη που πήρε η Στουρμ, αλλά αν πάρουμε τη νίκη με τον Πανιώνιο την Κυριακή, θα ανέβουμε στη βαθμολογία και όλα θα γίνουν διαφορετικά. Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Καταφέραμε να κρατήσουμε μέχρι το 87, αλλά έγιναν κάποια λάθη και αυτά πρέπει να διορθώσουμε».

Για την αποβολή του Δέλλα, δήλωσε: «Δεν πρέπει να κατηγορούμε τον Δέλλα. Είμαστε όλοι μία ομάδα, μια οικογένεια και τα λάθη είναι συνολικά».

Για τη δήλωση του Δέλλα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της ήττας: «Είναι πολύ έμπειρος. Ξέρει να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις».

Για τον Μανόλο Χιμένεθ τόνισε: «Ο προπονητής βλέπει καλύτερα επειδή είναι έξω από το γήπεδο».

Φάμπιαν Βάργκας (ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ): «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία αυτή που χάσαμε σήμερα. Όταν παίζαμε 11 εναντίον 11 ήμασταν καλύτεροι και διαχειριστήκαμε σωστά το ματς. Μας επηρέασε, όμως, η αποβολή του Δέλλα και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας κάναμε και κάποια λάθη και έτσι φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι βασικό σε τέτοιες διοργανώσεις, όπως το Europa League, να κερδίζεις τα εντός έδρας παιχνίδια. Αφού χάσαμε, λοιπόν, σήμερα πρέπει να πάρουμε αυτούς τους τρεις πόντους σε κάποιο από τα έκτος έδρας. Ο όμιλος έχει τέσσερα παιχνίδια ακόμα».

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Οι οπαδοί θέλουν νίκες και αυτό είναι λογικό, νομίζω. Κάναμε μία καλή εμφάνιση, όμως και μόνο λόγω δύο λαθών ηττηθήκαμε. Οι οπαδοί έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, αλλά αυτό δεν αλλάζει την καλή εικόνα που είχαμε σε γενικές γραμμές στο παιχνίδι».

Φράνκο Φόντα (προπονητής της Στουρμ Γκρατς):
«Είμαστε ευτυχισμένοι που κερδίσαμε. Τα πρώτα 15 λεπτά δεν παίξαμε καλά και είχαμε τύχη που δεν δεχθήκαμε γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ομάδα. Και μετά το τέρμα που δεχθήκαμε και κυρίως όταν έμεινε η ΑΕΚ με δέκα, παίξαμε όπως έπρεπε να παίξουμε. Και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να ασκήσουμε πίεση και να κερδίσουμε με 2-1. Ο Λεονάρντο ήταν ένας πολύ καλός παίκτης και η αλλαγή του από το ματς, βοήθησε αρκετά».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης