Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο επίσημο ραδιόφωνο της ομάδας με κεντρικό θέμα το συμβάν που έγινε στη πρώτη ανοιχτή προπόνηση των «βυσσινί».

Ενώ τελούνταν ο αγιασμός, κάποιοι φίλαθλοι από το πέταλο των οργανωμένων, φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του κ. Κούγια, με τον υπόλοιπο κόσμο στις εξέδρες να αποδοκιμάζει, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γνωστός ποινικολόγος δεν το άφησε ασχολίαστο και με δηλώσεις του τόνισε πως ξέρει ποιοι υποκινούν τέτοιες ενέργειες, αποκαλύπτοντας μάλιστα και το όνομα ενός, μιλώντας παράλληλα για ένα σχέδιο που ξεκινάει από την Αθήνα, χωρίς ωστόσο να είναι ικανό ούτε τώρα, ούτε αργότερα σύμφωνα με τα λόγια του κ. Κούγια, να μπορέσουν να καταφέρουν κάτι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δέκα παιδάκια με τρεις ενορχηστρωτές έβριζαν τη μάνα μου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Οι συγκρούσεις των οπαδών, αφορούν την οικογένεια της ΑΕΛ. Όμως από το να μαλώνουν οι οπαδοί μεταξύ τους για τους δικούς τους λόγους, που τους γνωρίζω αλλά δεν είναι δημοσιοποιήσιμοι, από το να εμφανίζονται δέκα παιδάκια με τρεις ενορχηστρωτές εκ των οποίων ο ένας είναι δικηγόρος και να βρίζουν εμένα και τη μάνα μου.

Δέκα ήταν τα παιδιά και οι ενορχηστρωτές τρεις. Ο ένας είναι δικηγόρος, ένας είναι αξιωματικός της αεροπορίας που έχει σχέση με την Ερασιτεχνική. Ο τρίτος είναι ένας που λέγεται Θανάσης Βάιος. Τους γνωρίζω και τους τρεις, ήδη έχω ενημερώσει τον αρχηγό της αεροπορίας, αλλά και τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου γι’αυτά που συμβαίνουν. Δεν είμαι κάποιος που συνοδεύομαι από μπράβους, ούτε έχω καμία διάθεση να δημιουργήσω προσωπικά προβλήματα. Το νόμο θα ενεργοποιήσω.

Διερωτώμαι τι σχέση έχουν οι εσωτερικές ίριδες των οπαδών για τους δικούς του λόγους, που τους γνωρίζω και έχουν οικονομικό αντικείμενο, τι σχέση έχουν με μένα και την οικογένεια μου. Με τη μανούλα μου που έχει φύγει από τη ζωή.

Την ώρα του αγιασμού, για να ακούγονται. Βλέπω σήμερα πρωτοσέλιδο στην “Ελευθερία”, ενώ είναι 4.500 οπαδοί στην εξέδρα και 100 παιδάκια από την άλλη πλευρά εκ των οποίων βρίζουν τα 30 με τους ενορχηστρωτές τους, διαβάζω “Ενθουσιασμός και αποδοκιμασίες”. Εγώ δεν είδα καμία αποδοκιμασία στο πρόσωπό μου. Τόλμησα να μπω στο γήπεδο από την εξέδρα και χάρηκα τόσο πολύ. Έκανα ένα κοντράστ το πέρυσι με φέτος και έβλεπα το κόσμο να προσπαθεί να με εμψυχώσει να δώσει συγχαρητήρια σαν μια οικογένεια”.

«Συνεδριάζουν σε καφέ στη Λάρισα με άτομα του παρελθόντος»

“Μόλις πήρα το μικρόφωνο είδατε τι έγινε. Όμως γνωρίζω τι γίνεται, υπάρχει ένα σχέδιο που ξεκινάει από την Αθήνα. Καθημερινά συνεδριάζουν σε ένα καφενείο που λέγεται “Καφέ ολέ” εδώ στη Λάρισα. Συμμετέχουν και κάποιοι, πολύ στενά του παρελθόντος και της εποχής Πηλαδάκη και Πλεξίδα. Νομίζουν και ήλπιζαν μέχρι χθες ότι δεν θα αδειοδοτηθούμε πάλι. Αν δείτε το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φως” χθες έγραφαν πως η διαδικασία της αδειοδότησης θα καθυστερούσε πάρα πολύ.

Ήλπιζαν πως θα αρχίσουμε με εισηγήσεις, σε προοπτικές αποφάσεις, θα τρέχουμε στο εφετείο και θα έχουμε αγωνία. Με προοπτική να μην αδειοδοτηθούμε. Ουσιαστικά να δείξουν προς τα έξω πως η μοναδική εποχή που η ΑΕΛ ήταν καλή, ήταν άλλης εποχής και πως πρέπει να ξαναγυρίσει. Έχουν την αίσθηση πως με πίεση πρέπει να πουλήσω μετοχές, αλλά αυτά είναι θέματα που αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή με σύνεση και όταν χρειαστεί θα ενημερώσω το κόσμο μας. Αυτή τη στιγμή είμαι στα γραφεία με τους προπονητές και τον κ. Κυπαρίσση και κανονίζουμε την αποστολή για το Ελατοχώρι και καθορίζουμε και τους μεταγραφικούς στόχους για να κάνουμε την ομάδα μεγάλη.

Ενώ εμείς χτίζουμε, κάποιοι στο παρασκήνιο αφενός μεν προσπαθούν να μας εξοντώσουν οικονομικά και να ξέρετε πως και στη διάρκεια του πρωταθλήματος εάν δεν λάμβανα μέτρα θα γινόντουσαν τα ίδια. Με τα έσοδα που έχουμε θα προσπαθούσαν να τα βάλουν στις τσέπες τους ή να μας εξοντώσουν με πρόστιμα όπως έγινε φέτος. Με σκοπό να μην καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, να φανούμε αποτυχημένοι και μετά να έρθει ο θεός με τους διαφόρους να σώσει πάλι την ομάδα”.

«Με επικεφαλής τον… δικηγόρο, πετάξανε κροτίδα και αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο»

“Όταν υπερασπίζομαι έναν άνθρωπο ταυτίζομαι μαζί του. Αυτή είναι η δουλειά μου εδώ και 42 χρόνια να είμαι υπερασπιστής. Από τον πιο δίκαιο άνθρωπο μέχρι το μεγαλύτερο εγκληματία. Τα παιδιά που υπερασπίστηκα εκείνο το βράδυ, τους πήγαμε σάντουιτς για να φάνε, που από τους 25-27 που ήταν οι κρατούμενοι, μείναν μόνο οι τέσσερις οι οποίοι και δικάστηκαν.

Πετύχαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, από την πλευρά των οργανωμένων να μην έχουμε ούτε μια τιμωρία. Άναψαν μόνο ένα πυρσό. Η μοναδική τιμωρία που είχαμε πολύ σκληρή, ήταν όταν έφυγε μία ομάδα από τους οργανωμένους με επικεφαλής αυτόν το δικηγόρο, τον αξιωματικό της αεροπορίας και δύο-τρεις φίλους τους, που κάνουν ουσιαστικά κουμάντο στους Monsters.

Πήγαν στη θύρα 10 και πέταξαν επιδεικτικά μία κροτίδα, στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό όπου τους αποδοκίμασε το γήπεδο και πληρώσαμε ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο. Έδειξαν ότι θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης γνωρίζοντας πως θα δεχόμασταν την τιμωρία και σε σημείο του αγώνα που ήταν 0-0 και διακόπηκε το παιχνίδι. Παιχνίδι που πήραμε στο 87′ τη νίκη και έπαιξε ρόλο στο πρωτάθλημα”.

«Γνωρίζω τι έχει ενοχλήσει από την παρουσία μου στη Λάρισα»

“Εγώ δεν είμαι κάποιος τυχαίος. Ξέρω να αναλύω γεγονότα και να τα συνθέτω. Τόσο τις επιθέσεις εναντίον μου από μερίδα του Τύπου. Που γνωρίζω ποιους επισκέπτεται το συγκεκριμένο πρόσωπο όταν κατεβαίνει στην Αθήνα, με ποιους κάνει παρέα στα Φάρσαλα κάθε φορά έρχονται κάποιοι από την Αθήνα.

Επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, γνωρίζω τι έχει ενοχλήσει από την παρουσία μου στη Λάρισα. Γνωρίζω ότι δεν περίμεναν ποτέ να πάρουμε πρωτάθλημα, ότι δεν θα πάρουμε την αδειοδότηση, δεν περίμενε ότι θα υπάρχει οικονομική συνέπεια. Δεν πίστευαν, ότι θα μας εμπιστεύονται οι καλύτεροι προπονητές στην Ελλάδα.

Ξέρετε ποιοι προπονητές ερχόντουσαν στο τέλος. Ξέρετε ποιοι έκαναν κουμάντο στους ποδοσφαιριστές, πως ερχόντουσαν οι παίκτες. Αυτός ο ορθολογικός τρόπος που έχουμε ενοχλεί ένα συγκεκριμένο κομμάτι ανθρώπων που δεν είναι πάνω από είκοσι. Στις 4500 κόσμο που βρέθηκαν αυτά τα 30 παιδάκια δεν χρειάζεται να τα αναφέρεις.

Αντί λοιπόν στη γνωστή εφημερίδα, να φαίνεται ο ενθουσιασμός του κόσμου και ότι υπήρχε μία πολύ μικρή μειοψηφία ούτε του πέντε τις εκατό, που ήταν κάποια παιδάκια και αν είχαμε εισιτήριο δεν θα βρισκόντουσαν εκεί, καθώς μπήκαν δωρεάν. Και επέλεξαν καθώς υπάρχει σχέδιο την ώρα που υπάρχει ησυχία από τον αγιασμό, διαφορετικά δεν θα ακουγόντουσαν, αυτό δημιουργεί ένα προβληματισμό”.

«Κάποιοι επενδύουν στην αποτυχία»

“Αυτός όμως ο προβληματισμός, που είναι ένα σχέδιο με σκοπό μετά από 4-5 χρόνια η ομάδα να έχει εξοντωθεί και να μην έχει κάνει τίποτα. Να έχει εξοντωθεί οικονομικά και αγωνιστικά, έτσι ώστε εμφανιστεί ο σωσίας και πάλι. Αυτό το σχέδιο το γνωρίζω και το αντιμετωπίζω. Δεν πρόκειται βέβαια να πετύχει γι’αυτό το λόγο διάλεξα από τώρα να υπάρξει μια μετωπική και δεν ήθελα, ούτε θέλω να ταλαιπωρήσω κανέναν ούτε με τη δικαιοσύνη, ούτε να χάσει κανείς τη δουλειά του.

Από χθες το βράδυ ενημέρωσα σε προσωπικό επίπεδο και το δικηγόρο και τον αξιωματικό της αεροπορίας για το τι ακριβώς γνωρίζω. Σήμερα έχω σκοπό να ενημερώσω και τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου και τον επικεφαλής της αεροπορίας εδώ στη Λάρισα. Ήρθαμε να χτίσουμε. Οι ομάδες μου ήταν πάντα πρωταγωνίστριες και για τους γνωστούς λόγους έχετε δει τι γίνεται.

Θα κάνουμε τη Παρασκευή μία συνέντευξη στην Αθήνα όπου θα μείνουμε και για τη κλήρωση και υπάρχει μία διαφορετική πραγματικότητα από μία εικονική πραγματικότητα που κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν. Αυτό το θέμα που αναδεικνύεται σωστά, δεν είναι τόσο μεγάλο και σοβαρό. Έτσι προσπαθούν να το κάνουν κάποιοι που επενδύουν στην αποτυχία. Από τώρα χτίζουν κάτι, ώστε αν πάει κάτι στραβά να μπορέσουν να το εκμεταλλευθούν”.

«Είμαστε πολύ ισχυροί και εγώ πολύ σκληρός»

“Εγώ μιλάω με αριθμούς. Όταν παίρνεις μία ομάδα που έχει μόνο δύο παίκτες, όπου ο ένας είναι μισός. Έχεις μόνο το Μπανούση και τον Μπόγιοβιτς. Παίρνεις μία ομάδα που αποδεικνύεται πως έχει 480.000 ευρώ χρέη με ένα χρόνο λειτουργίας σε επαγγελματική κατηγορία. Παίρνεις μία ομάδα μη αδειοδοτημένη και με καθεστώς επιτήρησης. Σε μία ομάδα που έχει διχασμένο κόσμο, όπου στο τέλος δεν πηγαίνουν ούτε εκατό οπαδοί.

Μία ομάδα που δεν έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα γιατί “βρωμάει” ο κόσμος ότι έχει γίνει την προηγούμενη χρονιά. Έχεις μαζέψει ότι πιο βρώμικο υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι πιο ανήθικο υπάρχει σε προπονητές, ότι πιο ανήθικο σε περιβάλλον με κάτι τεχνικούς διευθυντές και διοικούντες γενικότερα. Και σε ένα χρόνο μέσα, καταφέρνεις να έχεις 39 δικούς τις ποδοσφαιριστές, που δεν θέλουν να φύγουν.

Έχεις, κατά την άποψη μου, τον καλύτερο Έλληνα προπονητή εδώ και τριάντα χρόνια στην Ελλάδα. Βρείτε μου κάποιον που έχει κατακτήσει ότι αυτός και τις ομάδες που έχει προπονήσει. Δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, παίρνει και αδειοδότηση, παίρνει το πρωτάθλημα. Έχει καταφέρει να μαζέψει το κόσμο στο γήπεδο, πληρώνοντας το πιο ακριβό γήπεδο στα Βαλκάνια.

Την ώρα που γίνεται ο αγιασμός, για πέντε λεπτά με κάποια παιδιά που δεν ξέρουν τι κάνουν με κάποιους ανήθικους ανθρώπους επικεφαλής που τους κατευθύνουν, βρίζουν τη μάνα του ανθρώπου αυτού που έκανε όλα αυτά. Εκεί κάποιος πρέπει να σταθεί. Εκεί έχω σταθεί. Να ξέρετε όμως πως είμαστε πολύ ισχυροί και εγώ είμαι πολύ σκληρός. Φαίνεται από το αποτέλεσμα”.

«Αυτό το γήπεδο θα γεμίσει από οικογένειες»

“Υπόσχομαι κάτι. Αυτό το γήπεδο θα γεμίσει από οικογένειες. Αυτοί που δεν είναι σε αυτή τη νοοτροπία, όχι στα σπίτια τους δε θα είναι, θα είναι στο αστυνομικό τμήμα κάθε Κυριακή. Για να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους όπως λέει ο νόμος. Αυτά τα παιδάκια που προσπαθούν να καταστρέψουν τώρα, θα ενσωματωθούν σε μας και θα γίνουν σωστοί οπαδοί σας το υπόσχομαι.

Αν ζητήσουν συγνώμη γι’αυτό που έγινε χθες, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε. Αν δεν ζητήσουν, ακόμα και με ανώνυμο τρόπο δεν με νοιάζει ας γίνει με κάποια ανακοίνωση, έχουμε πρόβλημα και αυτοί που τους βάζουν να τα κάνουν θα έχουν μεγαλύτερο.

Αυτός που στο μυαλό του νομίζει πως εξοντώνοντας με οικονομικά, θα καταφέρει να του πουλήσω έστω και μία μετοχή για να επανέλθει να το ξεχάσει. Εφόσον οι οικογένεια Κούγια είναι αποδεκτή στη Λάρισα, έρχονται από πίσω κι άλλα. Δεν πρόκειται να ξανακάνω λάθη στη ζωή μου που έδωσαν το δικαίωμα σε ανθρώπους, που δεν έχουν καλές προθέσεις και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα.

Να μου καταστρέψουν το μοναδικό μου οικοδόμημα. Δεν θέλω να κερδίσω λεφτά από το ποδόσφαιρο γι’αυτό εργάζομαι σκληρά 15 ώρες την ημέρα. Αν δεν αρέσει σε κάποιους που είμαι ξεχωριστός δικηγόρος με ότι έχω πετύχει στη καριέρα μου, αλλά και ξεχωριστός άνθρωπος με ότι αρχές και αξίες έχω καλά θα κάνουν να κοιταχτούν στον καθρέφτη. Το πρόβλημα είναι δικό τους ας το λύσουν”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης