Σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άλωσαν το «Στάμφορντ Μπριζ» στον αγγλικό «εμφύλιο» της προημιτελικής φάσης, επικρατώντας με 1-0 της Τσέλσι με τέρμα του Γουέιν Ρούνει στο 24ο λεπτό.

Με αυτή τη νίκη της η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουνσον απέκτησε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στσ ημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 12/4 στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο αγώνας

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για την Μάντσεστερ, καθώς ο Γουέιν Ρούνι άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό μετά από έξοχη ενέργεια και ασίστ του Ράιαν Γκιγκς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η Τσέλσι έχασε απίστευτη ευκαιρία στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν ο Τόρες με προβολή από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο Λάμπαρντ προσπάθησε να τη “σπρώξει” στα δίχτυα αλλά ο Εβρά απέκρουσε πάνω στη γραμμή.

Στην επανάληψη η Γιουνάιτεντ οπισθοχώρησε για να κρατήσει το προβάδισμα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, είδαν τον Φαν ντερ Σαρ να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Τόρες στο 74΄, αλλά τελικά έμειναν στο «μηδέν» και τώρα καλούνται να κάνουν την υπέρβαση στον επαναληπτικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις ο Εβρά ανέτρεψε τον Ραμίρες μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μαγένκο δεν υπέδειξε το πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της Τσέλσι.

Κίτρινες: Εσιέν, Ραμίρες, Ζιρκόφ, Τόρες – Φαν ντε Σαρ, Βίντιτς

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Μποσίνγκουα (79΄ Μίκελ), Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Εσιέν, Ζιρκόφ (70΄ Μαλουντά), Ντρογκμπά (70΄ Ανελκά), Τόρες

Μάντσεστερ Γ.: (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ραφαέλ (51΄ Νάνι), Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Γκιγκς, Παρκ, Ερνάντες (78΄ Μπερμπάτοφ), Ρούνι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης