Kανένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στη ζωή. Κανένας. Ούτε ο Θεός. Κανένας. Σκέτες σαχλαμάρες είναι αυτές να αγωνισθούμε, να παλαίψουμε, όλοι μαζύ, να ξεσηκωθούμε, να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας.

Το Νο1 βιβλίο στον πλανήτη, το πιο πολυδιαβασμένο, ένα αληθινό αριστούργημα λογοτεχνίας, το κορυφαίο έργο διαχρονικά που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης σε κολοσσούς του λόγου, της μουσικής, της τέχνης γενικά, είναι ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες. Οι πάντες αναγνωρίζουν την οικουμενικότητα του χαρακτήρα αυτού του δραματικά μαλάκα, του Δον Κιχώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξυπνήστε! Με την ευκαιρία ότι σα σήμερα, 16 Ιανουαρίου, το 1605, εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του Δον Κιχώτη, ο αποδυτηριάκιας έρχεται να σου πει: Πότε, ρε, θα ξυπνήσετε;

Βρίζετε τον Θεό όταν θέλετε να αλλάξετε τον άνθρωπο και την κατεγραμμένη από τα πριν ζωή του. Η όποια ζωή του ανθρώπου, οι όποιες κοινωνίες των ανθρώπων δεν είναι προϊόντα αόρατων δυνάμεων, σκοτεινών και εχθρικών, αλλά γεννήματα της ανθρώπινης φύσης. Εσύ, κύριε, είσαι ο Δον Κιχώτης. Εσύ, κύριε μαλάκα, είσαι ο Δον Κορλεόνε. Ο Δον Ζουάν, ο Δον μαλάκας.

Ένας ψευτοαριστοκράτης είναι ο Δον Κιχώτης, ένας ψευτοϊππότης, μεγαλομανής και βυθισμένος στις ψευδαισθήσεις, ότι μπορεί να μιμηθεί κατορθώματα ηρωικά, χωρίς στιγμή να δραπετεύει από τις φαντασιώσεις του, να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας αδιόρθωτος μαλάκας είναι ο Δον Κιχώτης. Πολεμάει την πραγματικότητα. Δεν ζει την πραγματικότητα. Αρνείται την πραγματικότητα και θέλει να την αλλάξει.

Φοβερή τραγωδία του γελοίου ανθρώπου. Να θέλει να αλλάξει τον ίδιον τον άνθρωπο. Να θέλει να ανατρέψει την ίδιαν την Ιστορία.

Και ο μαλάκας ο κόσμος γελάει με τις παλαβομάρες του Δον Κιχώτη. Γελάστε, αρχιμαλάκες. Γελάστε, παληάτσοι. Διότι αν δεν γελάτε, τότε είστε επικίνδυνοι να καταργήσετε θρησκείες και ιδεολογίες δονκιχωτικές.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο τυχοδιώκτης Θερβάντες και γιατί έγραψε τον Δον Κιχώτη, γράφει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης