Δύο στοιχεία, που αν το ένα συνδυαστεί αρμονικά με το άλλο θα χαρίσουν στην ΑΕΚ τη νίκη μέσα στο “Καραϊσκάκη” στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ζήτησε από τους παίκτες του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Δώνης.

Ο Έλληνας τεχνικός είπε ότι η δύναμη και το καθαρό μυαλό θα δώσουν στην ΑΕΚ το κλειδί για τους τρεις βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Εφόσον παρουσιαστούμε δυνατοί σε τρία σημεία, τότε θα έχουμε τύχη να είμαστε νικητές. Εγώ περιμένω να δω πολύ δυνατή την ομάδα, να είμαστε ήρεμοι όταν έχουμε την μπάλα και να έχουμε σωστό passing game, ώστε να αποφεύγουμε τα αβίαστα λάθη, να μην χαλαρώνουμε όταν χάνουμε την μπάλα, αλλά να προσπαθούμε να την ανακτήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να είμαστε δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες. Αν τα κάνουμε όλα αυτά σωστά, τότε μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε από τον αγώνα”, είπε ο Δώνης.

“Σίγουρα δεν είναι καλό την ώρα του αγώνα να αλλάζεις σύστημα, είναι μάλλον ένα αρνητικό στοιχείο. Αναγκάζομαι να το κάνω γιατί σε κάποια ματς βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και έπρεπε να βρω έναν τρόπο να βοηθήσω την ομάδα. Όπως για παράδειγμα στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όταν δοκίμασα για πρώτη φορά το 3-5-2, δίχως να το έχουμε παίξει ποτέ ξανά, ούτε καν στις προπονήσεις. Εγώ πάντως θα είμαι ικανοποιημένος όταν με το σύστημα που παίζουμε εγώ δεν θα κάνω παρεμβάσεις. Νομίζω πάντως ότι έχουμε αρχίσει να αφομοιώνουμε το 4-4-2 και βγάζουμε καλά πράγματα μέσα από αυτό”, τόνισε για το σύστημα των “κιτρινόμαυρων”, ενώ αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό:

“Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει κάποιο δυνατό παιχνίδι ώστε να πιεστεί από την αντίπαλη ομάδα, για να δούμε πώς αντιδρά σε αυτό. Παρότι όμως κάνει λάθη στην ανάπτυξή του, έχει στο σχήμα του ποδοσφαιριστές που μπορούν από μόνοι τους με μια προσωπική ενέργεια να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Για αυτό είπα και στην αρχή ότι πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και συγκεντρωμένοι στις προσωπικές μονομαχίες. Κατά τη γνώμη μου, το ‘Καραϊσκάκη’ είναι το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα και όποτε βρέθηκα με τη Λάρισα εκεί δεν παρατήρησα ακρότητες. Είναι όμορφο για κάθε ομάδα να παίζει σε αυτό το γήπεδο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης