Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 2-1 του Λουξεμβούργου στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.

Μετά από αυτή τη νίκη του, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου και έτσι θα διεκδικήσει μια θέση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010, μέσω των αγώνων μπαράζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα μας σε ένα τρίλεπτο (30′ και 33′) πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη σε κεφαλιές των Τοροσίδη και Γκέκα, ενώ το τελικό 2-1 προήλθε από αυτογκόλ του Αβ. Παπαδόπουλου στο 90′. Στο 75′ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε δοκάρι.

Στους αγώνες μπαράζ, η ομάδα του Ρεχάγκελ θα τεθεί αντιμέτωπη με μία εκ των Ουκρανία, Ιρλανδία, Βοσνία και Σλοβενία. H κλήρωση για τα μπαράζ θα γίνει στην Ζυρίχη την Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι, ενώ οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 14 και 18 Νοεμβρίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, κόντρα στο Λουξεμβούργο, που έχει παραταχθεί με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, η ομάδα μας ανέβασε στροφές, καταφέρνοντας στο 20′ να απειλήσει με ένα σουτ του Φωτάκη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, που όμως πέρασε άουτ.

Το συγκρότημα του Γκι Χέλερς, που όπως προαναφέραμε με την αμυντική του παράταξη έχει κάνει τη… ζωή δύσκολη στους διεθνείς μας, δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του στο 25′ με ένα καλό σουτ του Κιτένγκε, που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Σηφάκης.

Η ανωτερότητα της ομάδας μας μετουσιώθηκε σε γκολ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Ο Καραγκούνης με ωραία εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά βρήκε τον Τοροσίδη, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ζουμπέρ, κάνοντας το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, κι ενώ δεν είχαν κοπάσει οι πανηγυρισμοί, μετά το γκολ του «Τόρο», ο «ζεστός» από το παιχνίδι με τη Λετονία (είχε πετύχει τέσσερα γκολ), Φάνης Γκέκας έκανε το 2-0.

Ο διεθνής επιθετικός έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη με ωραία κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας, δίνοντας τέλος στη… σεμνή τελετή.

Κι ενώ όλα κυλούσαν ιδανικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε ο τραυματισμός του Σωτήρη Κυργιάκου, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 43′ από τον Βαγγέλη Μόρα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ότο Ρεχάγκελ προτίμησε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή της ομάδας μας, περνώντας στον αγώνα τον Πλιάτσικα στη θέση του Γιώργου Φωτάκη, που σήμερα έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για την ομάδα μας στην επανάληψη δημιουργήθηκε στο 54′, με τον Σαλπιγγίδη, που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και από δύσκολη γωνία δοκίμασε να πλασάρει τον πορτιέρο του Λουξεμβούργου, χωρίς όμως επιτυχία.

Τρία λεπτά αργότερα άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι, προς όφελος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Παγιάλ στο 57′ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη, αφήνοντας το Λουξεμβούργο με 10 παίκτες.

Η Εθνική μας ομάδα, παρά το υπέρ της 2-0 δεν επαναπαύτηκε στα κεκτημένα της, αφού προσπάθησε να αυξήσει το δείκτη του σκορ.

Στο 69′ ο Καραγκούνης απείλησε με μακρινό δυνατό σουτ, ωστόσο ο γκολκίπερ του Λουξεμβούργου μπλόκαρε την μπάλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μόρας σκόραρε, με τον διαιτητή του αγώνα ωστόσο να ακυρώνει ορθώς το γκολ.

Το… ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε και στο 75′ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, έχοντας εξουδετερώσει τον Ζουμπέρ με διαγώνιο πλασέ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Λουξεμβούργου.

Τέλος, στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Αβ. Παπαδόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Κίτρινες κάρτες:, Πλιάτσικας-Παγιάλ

Κόκκινες: Παγιάλ

Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα (83’ Νίνης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (44’ Μόρας), Αβρ. Παπαδόπουλος, Φωτάκης (46’ Πλιάτσικας), Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Κίντσιγκερ (80’ Μαρτίνο), Παγιάλ, Χόφμαν, Μπλεζ, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Κίτενγκε (73’ Πούποβατς), Γένις (46’ Λεβέκ), Μουτς.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1.Ελβετία 21 (18-8)
2.Ελλάδα 20 (20-10)
3. Ισραήλ 17 (20-10)
4. Λετονία 16 (18-15)
5. Λουξεμβούργο 5 (4-25)
6. Μολδαβία 3 (6-18)

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ότο Ρεχάγκελ:«Είμαστε δεύτεροι και αυτό οφείλεται στο ότι χάσαμε και στα δύο ματς με την Ελβετία. Ήταν δύο αποτελέσματα που δεν υπολογίζαμε. Ένα από τα δύο παιχνίδια, αυτό στην έδρα μας, έπρεπε να το κερδίζαμε. Ήταν ένας αντίπαλος που ήταν δύσκολος για μας και για όλη την κατάσταση που επικρατούσε. Έπαιζαν πολύ πίσω και μας δυσκόλεψαν πολύ. Ήταν πολύ σημαντικό ματς για μας, μπορούσαμε να χάσουμε τα πάντα σήμερα. Είχαμε πολλούς τραυματίες παίκτες και ο Κατσουράνης ήταν άρρωστος. Όλα αυτά συντέλεσαν στο να μην κάνουμε τόσο καλό παιχνίδι. Δεν μπορείς να πεις τι επιθυμία έχεις. Τη Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση και όταν μάθουμε τον αντίπαλο θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα».

Γιώργος Καραγκούνης: «Σίγουρα θέλουμε να παίζουμε με πολύ κόσμο. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο, να πάμε Μουντιάλ. Όποιος θέλει έρχεται, όποιος θέλει δεν έρχεται. Στο Ηράκλειο που είχαμε πάει ήταν φοβερή η ατμόσφαιρα. Εμείς είτε παίζουμε μπροστά σε 7.000, είτε μπροστά σε 70.000 θεατές, θα προσπαθήσουμε το ίδιο γιατί θέλουμε πολύ να πάμε στο Μουντιάλ. Έχουμε παίκτες φιλόδοξους που θέλουν να πετύχουν κάποια πράγματα και εμείς οι παλιοί έχουμε τελευταία ευκαιρία να πάμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν παρουσιάζονται στη ζωή τέτοιες ευκαιρίες. Με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Δεν υπάρχει καμία προτίμηση. Θέλουμε πολύ να πάμε στο Μουντιάλ. Και στους αδύνατους να ήμασταν θα λέγαμε το ίδιο. Αν είμαστε όλοι υγιείς δεν έχουμε να φοβηθούμε πολλές ομάδες. Παρά το ότι πιστεύετε πολλοί, εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θα είναι δύο τελείως διαφορετικά ματς από τα προηγούμενα. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και είμαστε ομάδα με μεγάλη συνέπεια. Εδώ ολόκληρη Τουρκία σχεδόν έχει διαλυθεί. Θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Εκπροσωπούμε ένα πολύ μέτριο πρωτάθλημα και η Εθνική αν μη τι άλλο είναι πάντα εκεί. Δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να κοιτάμε και τα αποτελέσματα.

Η ήττα στην Ελβετία μάς στοίχισε και στο αποτέλεσμα αυτό συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες, όπως είδαμε. Άκουσα ότι έγιναν περίεργα πράγματα και σήμερα στην Ελβετία με το Ισραήλ. Έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία και θα κάνουμε το παν για να την εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να είμαστε η ομάδα που ξέρουμε και να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε.

Οι αντίπαλοι έπαιζαν πολύ αμυντικά και σκληρά. Δεν αποτελεί αυτό δικαιολογία, αλλά ίσως κάποιοι συμπαίκτες μου προσπάθησαν να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Έπρεπε πάντως να είμαστε καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, να κάνουμε περισσότερα πράγματα, αλλά είχαμε στόχο έξι βαθμούς σε δύο ματς και τον πετύχαμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης