Μόλις τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής για το φετινό πρωτάθλημα της Super League, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ.

Ο λόγος για τις ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης, οι οποίες πήραν την άδεια, καθώς οι φάκελοί τους ήταν πλήρεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα οι φάκελοι των υπόλοιπων ομάδων παρουσίασαν ελλείψεις και θα επανεξεταστούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 4 Αυγούστου.

Βάσει του νόμου, πάντως, οι ΠΑΕ μπορούν να προσκομίσουν τα ζητούμενα στοιχεία έως και 15 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πήρε το «ΟΚ» και ζήτησε αναβολή ο Σαββίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς το θέμα του Ρώσου ομογενούς, Ιβάν Σαββίδη, αν και η αίτηση της εταιρείας του «ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ» για απόκτηση ποσοστού συμμετοχής άνω του 30% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμπεριείχε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ωστόσο ο ίδιος ζήτησε αναβολή έως την επόμενη συνεδρίαση, για να επανεξετάσει το επιχειρηματικό πλάνο που είχε καταθέσει.

Πιο συγκεκριμένα η πλευρά του Σαββίδη κατέθεσε στην ΕΕΑ τα εξής:

1) Ολα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την φίλαθλη ιδιότητα των δυο γιων του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργου και Νίκου που είναι οι μεγαλομέτοχοι της ΔΙΜΕΡ ΕΠΕ από την οποία θα περάσουν τα χρήματα της επένδυσης στον ΠΑΟΚ και τριετές business plan.

2) Το μετοχολόγιο της εταιρίας DONSKOY ΤΑBAK, η οποία θα δανειοδοτήσει την ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ, από το οποίο φαίνεται πως μεγαλομέτοχος της εταιρίας είναι η σύζυγός.

3) Κατατέθηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ (Μαυρομάτης, Μαυροφρύδης) ο τελευταίος ισολογισμός της ΠΑΕ μια και χρειάζεται για να δουν τα μέλη της ΕΕΑ αν μπορεί να σταθεί το business plan που δόθηκε.

4) Εγγραφα που αποδεικνύουν ότι ποσό περίπου 10.000.000 ευρώ έχει κατατεθεί σε ευρωπαϊκή τράπεζα (BANK OF CYPRUS) .

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης