Ανακοίνωση, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στις αστυνομικές Αρχές για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση με το Περιστέρι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», εξέδωσε σήμερα η ΚΑΕ ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του «δικέφαλου» έκαναν λόγο για «πρόχειρο σχέδιο της αστυνομίας», ενώ, μεταξύ άλλων, μίλησαν και για διαιτητικά σφάλματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ουδέποτε η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε αίτημα παράδοσης – παραλαβής εισιτηρίων προς τη Διοίκηση του Περιστερίου, ούτε βεβαίως προέτρεψε τους φιλάθλους της να παρευρεθούν στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής. Κατόπιν τούτου, τα προβλήματα που ανέκυψαν βαρύνουν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικώς την γηπεδούχο ομάδα, καθώς και την αστυνομική δύναμη που επόπτευε το κλειστό γυμναστήριο. Όπως μας ανέφεραν οι δύο αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή της αναμετρήσεως, δεν παρατηρήθηκε οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων της ΑΕΚ, γι’ αυτό και δεν εμποδίστηκε η είσοδός τους. Το πρόχειρο σχέδιο της αστυνομίας και η αστυνόμευση εντός και εκτός του γηπέδου ήταν, αναντίρρητα, τα στοιχεία που έφεραν τα προβλήματα, με αποκορύφωμα το δακρυγόνο που ρίχθηκε μέσα στο κλειστό γυμναστήριο. Το δακρυγόνο, άλλωστε, δημιούργησε την αποπνικτική ατμόσφαιρα και έσπειρε τον πανικό.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΚΑΕ μετά λύπης της εντόπισε στοιχεία άνισης συμπεριφοράς από πλευράς των διαιτητών, τόσο εντός, όσο εκτός αγωνιστικού χώρου. Κατ’ αρχάς, η εκκένωση που αποφασίστηκε δεν αφορούσε τους περίπου 100 φιλάθλους του Περιστερίου, οι οποίοι παρέμειναν στο γήπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και αποδοκίμαζαν έντονα τους παίκτες μας και το προπονητικό τιμ. Διαιτητικά, δε, τα σφάλματα ιδιαίτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν προς μια κατεύθυνση, αυτή της ΑΕΚ. Αδικηθήκαμε κατάφωρα από τα σφυρίγματά τους και θεωρούμε ότι ήταν οι βασικοί αίτιοι της ήττας μας.

Εν κατακλείδι, ν’ αναφέρουμε ότι καταδικάζουμε τα επεισόδια όπου κι αν προέρχονται. Όμως, δεν είναι δυνατό να λογοδοτούμε συνεχώς, διότι οι αστυνομικές αρχές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και επειδή η ΑΕΚ διαθέτει φιλάθλους σ’ όλη την Ελλάδα που την ακολουθούν παντού. Πολλώ δε μάλλον, σε ένα παιχνίδι που δεν είχαμε την παραμικρή, τυπική και ουσιαστική, ευθύνη για τα όσα συνέβησαν. Δεν μπορεί να διογκώνονται τεχνηέντως θέματα, που η ΑΕΚ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη ώστε ν’ απαλλάσσονται οι πραγματικοί υπαίτιοι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η ΑΕΚ να μετατραπεί σε «μαύρο πρόβατο», επειδή έτσι συμφέρει κάποιους. Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ θα προστατεύσει τα συμφέροντά του μεγάλου συλλόγου μας και θα στραφεί εναντίον οιονδήποτε που προσπαθεί, βάση σχεδίου, να τη δυσφημίσει και εν τέλει, να την εξοντώσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης