Η Γαλατασαράι έκανε τη… ζημιά στη Σάλκε και της έκλεψε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ νίκησε 3-2 τους «βασιλικούς μπλε» στο Γκελζενκίρχεν και προκρίθηκε στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δεδομένου ότι το πρώτο ματς είχε ολοκληρωθεί με σκορ 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, η Σάλκε πήρε κεφάλι (17΄) με τον Νόισταντερ δείχνοντας ότι ήταν το «αφεντικό» της αναμέτρησης.

Μια εικόνα που, ωστόσο, δεν ανταποκρίθηκε στην πραγματικότητα, καθώς οι Τούρκοι του Φατίχ Τερίμ όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από γρήγορο γκολ αλλά πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο ημίχρονο είχαν ηδη ανατρέψει την κατάσταση.

Με σουτ από τα 25 μέτρα ο Χαμίτ Αλτιντόπ ισοφάρισε στο 37΄ και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπουράκ Γιλμάζ έγραψε το 1-2. Ο Τούρκος στράικερ είναι η αποκάλυψη του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και ηγείται του πίνακα των σκόρερ με οκτώ γκολ, όσα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο β΄ ημίχρονο η Σάλκε ήταν καταιγιστική… Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και το γκολ της ισοφάρισης ήλθε στο 63΄ από τον Μπάστος.

Το «σφυροκόπημα» των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι το 90+5, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα σε μια υποδειγματική αντεπίθεση πήραν τη νίκη με γκολ του Ουμούτ Μπουλούτ.

Κίτρινες: Χέγκερ, Κολάσινατς – Ντρογκμπά

Σάλκε (Γενς Κέλερ):
Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χεβέντες, Μάτιπ, Κολάσινατς, Φαρφάν, Χέγκερ (85΄ Χέγκερ), Νόιστεντερ (46΄ Φουκς), Ντράξλερ, Μπάστος, Πούκι (85΄ Ομπάσι)

Γαλατασαράι (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Εμπουέ, Καγιά (79΄ Γκιοκχάν), Νουνκέου, Ριέρα, Αλτιντοπ, Φελίπε Μέλο, Σελτζούκ, Σνάιντερ (70΄ Αμραμπάτ), Μπουράκ (86΄ Ουμούτ), Ντρογκμπά

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης