Έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στη Super League κατέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Λιβαδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εξ αναβολής αγώνα για την 9η αγωνιστική η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Λεβαδειακό, χάρη σε γκολ του Κυριάκου στο 88ο λεπτό.

Για τους Βοιωτούς, ο Σουμπίνιο άνοιξε το σκορ στο 41` με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή από τον Κώτσιο.

O αγώνας

Κυριάρχοι ήταν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο με τον Σουμπίνιο να είναι ο πρωταγωνιστής των τριών ευκαιριών που δημιούργησε ο Λεβαδειακός στο συγκεκριμένο διάστημα.

Στο 14` το σουτ που επιχείρησε ο Βραζιλιάνος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ, ενώ στο 31’ η μπάλα μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του κατέληξε στην αγκαλιά του Κηπουρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να φτάσουμε στο 41` όταν ο Σουμπίνιο ανατράπηκε στο ύψος του πέναλτι από τον Κώτσιο. Ο διαιτητής Δημητρόπουλος υπέδειξε το πέναλτι και ο Βραζιλιάνος άσος με περίσσεια ψυχραιμία παραβίασε την εστία του γκολκίπερ του ΠΑΣ (1-0).

Στο διάστημα μέχρι την επίτευξη του γκολ οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τους Βοιωτούς, αφού η μόνη καλή ευκαιρία τους σημειώθηκε στο 22`.

Ο Μπεσέρα εκτέλεσε φάουλ από περίπου 30 μέτρα, με τον Κυριακίδη να αποκρούει αλλά να μη μπορεί να συγκρατήσει τη μπάλα.

Ευτυχώς για τον ίδιο, οι αμυντικοί της ομάδας του βρέθηκαν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και απομάκρυναν πριν δημιουργηθεί σημαντικός κίνδυνος.
Η πιο μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ δημιουργήθηκε στο 62`.

Από το γέμισμα του Μπεσέρα ο Τζημόπουλος έπιασε την κεφαλιά, όμως έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από την εστία του Κυριακίδη.

Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του στο 88` έχασε μοναδική ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη, όμως μετά από φάση διαρκείας, ο Κόρμπος από κοντά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κηπουρού για να έρθει η ανατροπή ένα λεπτό αργότερα.

Μετά από σέντρα-σουτ του Μπακαγιόκο ο Κυριάκος από κοντά παραβίασε την εστία του Κυριακίδη (1-1) ισοφαρίζοντας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος στα εναπομείναντα λεπτά πάντως πέρασε δύσκολες στιγμές.

Ειδικότερα στο 92`, ο Κουτσόπουλος έβγαλε σέντρα από κοντά και ο Φαβάλι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία προκειμένου η ομάδα του να πάρει ένα σημαντικό «τρίποντο».

Κίτρινες: Κόρμπος (61′), Ναπολεόνι (90+2′) / Λίλα (36′), Βίλα (39′), Κώτσιος (40′), Ντε Βινσέντι (70′)

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Τόμας, Μαχαίρας, Μελισσάς, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Φαβάλι (90+2′ Παπαδόπουλος), Πόποβιτς (63′ Κουτσόπουλος), Σουμπίνιο, Βασιλείου (49′ Ναπολεόνι)

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος (46′ Κυριάκος), Σκαρντοβέλι, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Λίλα (74′ Ζαμπρέλα), Ντε Βινσέντι,  Πάντος, Μπεσέρα, Γεωργίου (58′ Μπακαγιόκο), Βίλα

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης