Στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League πλασαρίστηκε η Ξάνθη, η οποία επικράτησε 2-0 του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη, σε παιχνίδι για την 17η αγωνιστική της Super League.

Ο Κατόνγκο στο 10΄ και ο Μπόατενγκ στο 27΄ πέτυχαν τα γκολ για τους «ακρίτες» και… βύθισαν ακόμη περισσότερο τους «κυανέρυθρους», που αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους οπαδούς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί ο Πανιώνιος να «καίγονταν» για τους βαθμούς πριν από την έναρξη του αγώνα, όμως στην άμυνα παρουσιάστηκε εξαιρετικά ευάλωτος και η Ξάνθη με κύριο εκφραστή τον Μαρσελίνιο κατάφερε να σκοράρει δύο φορές και να «καθαρίσει» τη νίκη.

Μόλις στο 10’ ο Βραζιλιάνος από τα αριστερά ξέφυγε και γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι. Ο Πόι δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και ο Κοτόνγκο που ακολουθούσε με δυνατό συρτό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 27’ ο Μαρσελίνιο και πάλι έδωσε τη μπάλα στον Μπόατενγκ, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Μπέλιτς και σημείωσε το 2-0.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι οπαδοί του Πανιώνιου άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους παίκτες της ομάδας τους, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους. Ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε να κάνει δύο γρήγορες αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο, όμως το μοναδικό κέρδος για τους «κυανέρυθρους» ήταν ένα σουτ του Ριέρα στο 30’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Ξάνθη αμύνονταν σωστά και συχνά πυκνά έβγαινε στην αντεπίθεση για να πετύχει ακόμα ένα γκολ. Στο 50’, μετά από λάθος του Βαρό, ο Πόι σούταρε από κοντά, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το 3-0.

Οι γηπεδούχοι με τη σειρά τους σημείωσαν δύο καλές φάσεις για να μειώσουν, όμως στο 47’ η κεφαλιά του Μπάλαμπαν πέρασε άουτ, ενώ στο 53’ ο Λυμπερόπουλος κατάφερε να μπλοκάρει την προσπάθεια του επιθετικού του Πανιώνιου.

Πανιώνιος – Ξάνθη 0-2

Γκολ: 10’ Κατόνγκο, 27’ Μπόατενγκ



Κίτρινες κάρτες:
Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Τσότσαλιτς – Μπέρτος, Φλίσκας

Κόκκινες κάρτες:


Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής):
Μπέλιτς, Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Βαρό, Κούκετς (35’ Σκούρτης), Κουμορτζί (61’ Γουνδουλάκης), Σάμαρης (32’ Όμο), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς.

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος):
Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ (66’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (55’ Αντεφέμι), Πόι (82′ Κιντάνα), Σουάνης, Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης