Με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) έφυγε από το «Στάμφορντ Μπριζ» η… πεισματάρα Γιουβέντους, που δεν τα παράτησε απέναντι στην Τσέλσι, στον εναρκτήριο αγώνα των δύο ομάδων στους ομίλους του Τσάμπονς Λιγκ.

Οι «μπιανκονέρι» με τον Φεράρα στον πάγκο τους (σ.σ.: ο Κόντε είναι τιμωρημένος) βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο Λονδίνο, μετά από δύο υπέροχα τέρματα του Όσκαρ (31’, 33’) ωστόσο κατάφεραν με γκολ του Κουαλιαρέλα στο 80’, που είχε περάσει στον αγώνα πριν λίγα λεπτά, να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα από τους κατόχους του βαρύτιμου τροπαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνθημα για την αντεπίθεση της ιταλικής ομάδας, που είχε δοκάρι στο 85′, έδωσε ο Βιντάλ, ο οποίος μείωσε στο 38′.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σαχτάρ Ντόνετσκ, χάρη σε δύο τέρματα του Μχιταριάν στο 44′ και στο 76′, επιβλήθηκε με 2-0 στην Ουκρανία της Νόρτζελαντ από τη Δανία και, σε συνδυασμό με τη… μοιρασιά στο Λονδίνο τέθηκε επικεφαλής του γκρουπ.

«Τρίποντο» για την Μπάγερν, θύμα έκπληξης η Λιλ

Στον έκτο όμιλο η Μπάγερν Μονάχου, με σκόρερ τους Σβάινσταϊγκερ (38′) και Κρόος (76′) επικράτησε με 2-1 της Βαλένθια στην «Αλιάνζ Αρίνα» και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «νυχτερίδες» μείωσαν με τον Νέλσον Βαλντές στο 90+1′, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν κι άλλο ένα τέρμα που θα τους χάριζε το βαθμό της ισοπαλίας.

Από εκεί και πέρα, θύμα έκπληξης έπεσε η Λιλ, καθώς ηττήθηκε με 3-1 από την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ στη Γαλλία, αρχίζοντας έτσι με τον χειρότερο τρόπο τη φετινή της περιπέτεια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τα γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσαν οι Βολόντκο (6′), Ροντιόνοβ (20′) και Ολεχνόβιτς (43′), ενώ το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Σετζού στο 60′.

Ο Μέσι έσωσε την Μπαρτσελόνα, «κόλλησαν» στο μηδέν Σέλτικ και Μπενφίκα

Η Μπαρτσελόνα «φλέρταρε» με την ήττα στο αποψινό παιχνίδι της με την Ρούμπιν Καζάν στο «Καμπ Νου», ωστόσο ο Λιονέλ Μέσι έσωσε την ομάδα του από το εντός έδρας «κάζο», χαρίζοντας της τη νίκη με 3-2 σκορ.

Ο Αργεντινός άσος ανέλαβε… δράση, όταν το συγκρότημα του Βιλανόβα έχανε με 2-1, και με δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών (72′, 78′) έκανε μόνος του την ολική ανατροπή.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν προηγηθεί με τέρμα του Τέγιο, ωστόσο η ρωσική ομάδα, που αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι, βρέθηκε να προηγείται με το αυτογκόλ του Άλβες (29′) και Ρομούλο (59′).

Στο άλλο ματς του ομίλου που διεξήχθη στη Σκωτία, η Σέλτικ και η Μπενφίκα κόλλησαν στο 0-0.

Εντός έδρας ήττα η Μπράγκα, δύσκολη νίκη για τη Γιουνάιτεντ

Τέλος στον 8ο όμιλο η Μπράγκα, ηττήθηκε με 2-0 στην έδρα της από την ρουμανική Κλουζ, που χάρη σε ισάριθμα γκολ του Μπαστός (19, 32′) έφυγε με το πολύτιμο τρίποντο από την Πορτογαλία.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε δύσκολα με 1-0 την Γαλατάσαραϊ, με γκολ του Κάρικ στο 7′. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική ομάδα είχε τρία δοκάρια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Νόρτζελαντ 2-0 (44′, 76′ Μικιταριάν)

6ο όμιλος 
Μπάγερν Μονάχου-Βαλένθια 2-1 (38′ Σβαϊνστάιγκερ, 76′ Κρόος – 90′ Βαλντέζ)
Λιλ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-3 (60′ Σετζού – 6′ Βολόντκο, 20′ Ροντιόνοφ, 43′ Ολέκνοβιτς)

7ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2 14′ Τέγιο, 72′, 78′  Μέσι-29′ αυτ. Άλβες, 59′ Ρομούλο)
Σέλτικ-Μπενφίκα 0-0

8ος όμιλος 
Μπράγκα-Κλουζ 0-2 (19′, 32′ Μπαστός)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γαλατάσαραϊ 1-0 (7′ Κάρικ)

Τα γκολ στο Tσέλσι-Γιουβέντους

To πρώτο γκολ του Όσκαρ 

Το δεύτερο γκολ του Όσκαρ

Το γκολ του Βιντάλ:

  Το γκολ του Κουαλιαρέλα:

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης