Το… εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κέρδισε στην Κομοτηνή με 4-0 τον Πανθρακικό. Οι «πράσινοι», αν και αγωνίστηκαν σε ένα βαρύ τερέν, λόγω της βροχής, σκόραραν τέσσερις φορές με τους Ρουκάβινα (18’), Γκάμπριελ (57’), Κλέιτον (73’) και Χριστοδουλόπουλο (77’) και πέρασαν στα προημιτελικά του θεσμού.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε ευτύχισε να προηγηθεί σχετικά γρήγορα στο παιχνίδι, γεγονός που άλλαξε τις ισορροπίες και τη μορφή του αγώνα. Στο 18’ ο Σίλβα Κλέιτον με πολύ ωραία κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ρουκάβινα, ο οποίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Ρόκα και πέτυχε το 1-0. Ο Παναθηναϊκός, μετά το γκολ ήλεγξε το ρυθμό του αγώνα και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Κωνσταντινίδη στο 29’ και το σουτ του Ολίσε στο 54’ δεν βρήκαν το στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι «κλείδωσε» υπέρ των φιλοξενούμενων στο 57’, καθώς ο Γκάμπριελ απέφυγε έξω από την περιοχή τον Γήττα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ρόκα, «γράφοντας» το 2-0. Στο 73’ ο Σίλβα Κλέιτον με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου σημείωσε το 3-0, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 77’ ο δημιουργός του τρίτου γκολ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και με πλασέ νίκησε εκ νέου τον Ρόκα.

Κίτρινες κάρτες: Κανωτίδης – Σαριέγκι, Κλέιτον

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ρόκα, Βελάσκο (70’ Αργυρίου), Κανωτίδης, Ρομπίνιο (74’ Τροΐζι), Αγγελόπουλος, Κωνσταντινίδης, Ολίσε, Γήττας, Ενρίκες, Ματέις, Ριέρα (60’ Ντιαλό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Γκάμπριελ, Νίλσον, Μουν, Σαριέγκι, Μελίσσης, Σιμάο, Κλέιτον, Σαλπιγγίδης (74’ Ιβανσιτς), Ρουκάβινα (68’ Χριστοδουλόπουλος).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης