Το εγκώμιο του Ρόι Κάρολ έπλεξε ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ και πρώην συμπαίκτης του Βορειοϊρλανδού, με αφορμή τη νέα εξαιρετική εμφάνιση του τελευταίου απέναντι στη Ρούμπιν Καζάν, τόνισε ότι είναι «πολύ ψημένος για να επηρεάζεται από πίεση, έδρες και αντιπάλους», ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «είναι αγωνιστής τόσο στη ζωή όσο και στο γήπεδο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Βεζυρίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν περίμενε την πορεία του Κάρολ: «Ένας τερματοφύλακας που έχει περάσει από τη Γιουνάιτεντ κι έχει παραστάσεις σε διεθνές επίπεδο αναπόφευκτα δημιουργεί προσδοκίες. Από την αρχή νομίζω ότι το είδε σαν ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή την καριέρα του και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο και στον ΟΦΗ και στον Ολυμπιακό».

Για το πώς τον έβλεπε κατά τη συνύπαρξή τους στον ΟΦΗ: «Ένας τερματοφύλακας δεν ξέρεις σε τι κατάσταση μπορεί να βρεθεί. Ειδικά όταν είναι οκτώ μήνες χωρίς ομάδα, όπως ήταν ο Κάρολ. Κι αυτό διότι θα αργούσε να μπει στην προετοιμασία και στο κλίμα της ομάδας. Εκείνος, όμως, ανταποκρίθηκε, φορμαρίστηκε μέσα από τα παιχνίδια και κάθε εβδομάδα παρουσιαζόταν και καλύτερος».

Για το αν περίμενε ο ίδιος ο Κάρολ τη μετεγγραφή στον Ολυμπιακό:
«Στο βάθος του μυαλού του νομίζω ότι είχε να ξεκινήσει από τον ΟΦΗ και μετά να πάει κάπου ψηλότερα. Όταν είδε, δε, ότι πήγαινε καλά αγωνιστικά και διαπίστωσε ότι τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα πάνω του και στο Ηράκλειο, ανέβηκε ακόμα περισσότερο ψυχολογικά».

Για το αν πήρε ο ίδιος πράγματα από τον Κάρολ:
«Το να μάθω πράγματα σε μια τόσο προχωρημένη ηλικία είναι λίγο δύσκολο. Αυτό που εισέπραξα, όμως, από εκείνον η θέληση. Το ότι κατάφερε μετά από κάποια προσωπικά προβλήματα να αποδείξει ότι είναι αγωνιστής -τόσο στη ζωή όσο και στο γήπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν βλέπει ομοιότητες στη δική του πορεία με του Κάρολ: «Είναι και ο παράγοντας της τύχης που χρειάζεται. Ίσως δεν ήμουν τυχερός παλιότερα, ίσως τελικά άνοιξε η τύχη μου στο Ηράκλειο. Αυτό που με ενδιαφέρει, όμως, είναι να είμαι καλά, να κρατάω τον πήχη ψηλά -από ‘κει που τον άφησε ο Κάρολ- και να συνεχίσω να βοηθάω τον ΟΦΗ να πετυχαίνει τους στόχους του».

Για το προσόν της εμπειρίας σε έναν τερματοφύλακα:
«Είναι μια θέση όπου η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο και σε βοηθάει να προλαβαίνεις καταστάσεις. Κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες θέσεις. Γι’  αυτό βλέπουμε τερματοφύλακες όσο περνούν τα χρόνια να είναι καλύτεροι. Ασφαλώς απαιτείται να έχει προηγηθεί σκληρή δουλειά και φυσικά να υπάρχει ταλέντο».

Για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Κάρολ:
«Παίζει μεγάλο ρόλο ο τερματοφύλακας να έχει ψυχολογία και να αντέχει την πίεση. Ο Κάρολ φαίνεται ότι είναι αρκετά ψημένος σε αυτό και δεν δείχνει να επηρεάζεται από κόσμο, γήπεδα, αλλά και αντιπάλους. Κάποια στιγμή μπορεί να φανούν και μειονεκτήματα, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια χτυπητή αδυναμία. Είναι ολοκληρωμένος από κάθε άποψη».

Για το πώς ο ΟΦΗ μένει ανεπηρέαστος από τα οικονομικά προβλήματα:
«Πλέον έχει γίνει ρουτίνα να υπάρχουν προβλήματα και στον ΟΦΗ και στις άλλες ομάδες. Προσπαθούμε να τα απομονώσουμε και, επειδή όλοι μαζί έχουμε περάσει δύσκολες καταστάσεις, -με όσα ξεκίνησαν από τα περσινά πλέι οφ- τώρα που έχουμε φτάσει στο σημείο να ονειρευόμαστε μέχρι και τελικό Κυπέλλου, δεν θα τα αφήσουμε να μας επηρεάσουν. Φυσικά παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα διοικητικά, έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που διοικούν και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα εξυγιανθεί ο ΟΦΗ και θα διατηρήσει τις υψηλές προσδοκίες που έχει δημιουργήσει φέτος».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης