Έντονος εκνευρισμός και δυσαρέσκεια επικρατεί στη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τη νέα πρωτοφανή τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, μαζί με το νέο πρόστιμο των 100.000 ευρώ για όσα έγιναν στα ματς με την Μπαρτσελόνα.

Στις τάξεις της ΚΑΕ γίνεται λόγος για προσπάθεια εξόντωσης του «τριφυλλιού», καθώς η «καμπάνα» θεωρείται από τους ίδιους παράλογη και εκτός πραγματικότητας, ειδικά απέναντι στην ομάδα που έχει τα περισσότερα εισιτήρια φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν, είναι αδιανόητο για μία διοργάνωση που ανταμείβει με… ψίχουλα ομάδες που ρίχνουν εκατομμύρια ευρώ και διοικήσεις που μπαίνουν «μέσα» κάθε χρόνο, στηρίζοντας το προϊόν, να επιβάλει τέτοιες ποινές. Ενδεικτικά σημειώνουν πως το μπόνους για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι 250.000 ευρώ (τη στιγμή που μία ισοπαλία στους ομίλους του Champions League πριμοδοτείται με τα διπλάσια, ήτοι 500.000 ευρώ), ενώ τα συνολικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην ομάδα είναι κατά 9.000 ευρώ υψηλότερα!

Ο Παναθηναϊκός θα ασκήσει το δικαίωμά του να καταθέσει έφεση (αφορά μόνο στην ποινή τριών αγωνιστικών και 40.000 ευρώ από τον αθλητικό δικαστή κι όχι τη μία από την ίδια την Ευρωλίγκα) ελπίζοντας σε μείωση της ποινής. Μέχρι την εκδίκαση της έφεσης πιθανότατα δεν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ για την «καμπάνα».

Τα πρόστιμα, σε συνδυασμό με την απουσία κόσμου από τα πρώτα τέσσερα ματς της κανονικής περιόδου, υπολογίζεται πως μπορεί να του στοιχίσουν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ! Παράλληλα, μεγάλο είναι και το αγωνιστικό πλήγμα, καθώς η ομάδα θα παίζει… μόνη της στα τέσσερα από τα πέντε πρώτα ματς της πρώτης φάσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης