Το σίριαλ της Α1 του μπάσκετ για το αν κάποια ομάδα και ποια θα μπει σαν 14η στο πρωτάθλημα καλά κρατεί. Μπορεί ο ΕΣΑΚΕ να έβγαλε την απόφαση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με 13 ομάδες, όμως η Δάφνη του έστειλε εξώδικο επιστολή, με την οποία τονίζει ότι η ομάδα είναι έτοιμη να φτάσει την υπόθεση στη ΦΙΜΠΑ.

Το εξώδικο της Δάφνης αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΔΗΛΩΣΗ

Του Αθλητικού Σωματείου, που διατηρεί Τμήμα Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών με την επωνυμία «Τ.Α.Κ – Α.Ο ΔΑΦΝΗΣ», που εδρεύει στην Δάφνη Αττικής, οδός Αρματωλών αριθμ.65, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΑΤΑ

1. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (ΕΣΑΚΕ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ερατοσθένους αριθμ.1 όπως νόμιμα εκπροσωπείται

2. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, ως Πρόεδρου ΕΣΑΚΕ και ατομικά, κατοίκου Αθηνών, οδός Ερατοσθένους αριθμ.1.

Κοινοποίηση μέλη Δ.Σ. ΕΣΑΚΕ

Κύριοι, όπως πολύ καλά γνωρίζετε:

1) Την 16.10.2008, ημέρα Πέμπτη παρασταθήκαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου σας, μετά την απόφαση της Ε.Ε.Α περί μη χορήγησης πιστοποιητικού συμμετοχής στην ΚΑΒΑΛΑ και με δεδομένο ότι έχετε τον επικυρωμένο βαθμολογικό πίνακα της Ε.Ο.Κ της Κατηγορίας Α-2 στα χέρια σας, αναμέναμε την απόφαση σας περί κλήσης της ομάδας μας για συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α-1 Κατηγορίας, όπως άλλωστε προβλέπει η Προκήρυξη Πρωταθλήματος του Συνδέσμου στο άρθρο 2 παρ.2 «?? τη θέση καταλαμβάνει η ομάδα του πρώτου βαθμολογικού πίνακα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας που διατηρεί ΤΑΚ ή ΚΑΕ».

2) Κατά τρόπο εξοργιστικό ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ.Βασίλειος Οικονομίδης, προβάλλοντας εμπόδια και δικαιολογίες κατά παράβαση του Νόμου, Καταστατικού και της Προκήρυξης της Α-1, δεν παρουσίασε την πραγματική κατάσταση, με ισχυρισμούς δήθεν ότι η καθυστέρηση-αναστάτωση προήλθε από το ΑΣΕΑΔ και κατά δεύτερον από την ΕΟΚ και ΕΕΑ ενώ έπρεπε να εφαρμόσει όσα προβλέπει ο νόμος και η προκήρυξη του Πρωταθλήματος (άρθρο 2 παρ.2). Σημειωτέον ότι στην μεροληπτική του προσπάθεια αυτή, ο κ.Οικονομίδης προσέβαλε κατά τρόπο αγενή και την νομική σύμβουλο του ΕΣΑΚΕ παρουσία δημοσιογράφων και παραγόντων.

3) Η μη εφαρμογή των νομίμων ενεργειών του Συνδέσμου Σας δια του Προέδρου του κ.Οικονομίδη, συνεχίζει να δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στο ελληνικό μπάσκετ, ήδη αναβλήθηκε ολόκληρη η αγωνιστική της Α-2 Κατηγορίας, με αποκλειστική του υπαιτιότητα, ενώ έπρεπε να εφαρμόσει το Νόμο και τους Κανονισμούς αποβάλλοντας το σωματείο ΚΑΒΑΛΑ που δεν προσκόμισε τα νόμιμα έγγραφα και όχι να καλεί το σωματείο ΚΑΒΑΛΑ σε δεξιώσεις, συναντήσεις και κληρώσεις Πρωταθλήματος και να ισχυρίζεται αναρμοδίως και χωρίς γνώση τα κάτωθι:

α) ότι εάν δικαιωθεί η ΚΑΒΑΛΑ τι θα κάνουμε!!! ενώ γνωρίζει ότι η προκήρυξη αναφέρει ότι αυτοδικαίως αγωνίζεται στην Α-2 και προβιβάζεται η αμέσως επόμενη ομάδα. Επίσης στην πραγματικότητα ουδέποτε το σωματείο αυτό υπήρξε μέλος του ΕΣΑΚΕ προκαλώντας αλγεινή εντύπωση το άμεσο ενδιαφέρον του Προέδρου σας για τις παραλείψεις της ΚΑΒΑΛΑΣ όταν αυτή δεν είναι καν μέλος του συνδέσμου σας!!! (σε αντίθεση με το σωματείο μας που είναι πάρεδρος μέλος του συνδέσμου σας) και

β) να ισχυρίζεται ανακριβώς και παραπλανητικώς ότι επειδή η ΔΑΦΝΗ συμμετείχε στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α-2 δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α-1 Κατηγορία!!!.

Η μη, μέχρι σήμερα οριστική αποβολή της ΚΑΒΑΛΑΣ από το πρωτάθλημα καθώς και η μη κλήση του σωματείου μας για συμμετοχή, παρά τις συνεχείς εξώδικες διαμαρτυρείς και αυτοπρόσωπες παραστάσεις μας, προκαλεί τεράστια βλάβη στο σωματείο μας και διακωμωδεί το άθλημα.

4) Η μεροληπτική στάση του Προέδρου Σας προς το σωματείο ΚΑΒΑΛΑ καθώς και η στάση κωλυσιεργίας και αναβλητικότητας προς την εφαρμογή των νομίμων δικαιωμάτων του σωματείου μας, δημιουργεί τραγελαφικές καταστάσεις για το άθλημα. Να γνωρίζουν τα μέλη του συνδέσμου σας, ότι για όλα αυτά που έχουν συμβεί έχει επιληφθεί η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς μας και θα καταλογιστούν ποινικές ευθύνες και διώξεις όπου και σε όποιους έχουν παραβεί τις διατάξεις των νόμων.

5) Σας καλούμε για τελευταία πλέον φορά να εφαρμόσετε τα νόμιμα αφού σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε πλέον να προσφύγουμε για συντηρητικά μέτρα στην FIBA, CAS και στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια για την βλάβη που μας έχετε προκαλέσει”.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης